פרס צלטנר בתחום המשפט יוענק לפרופ' אריה אדרעי, לפרופ' קנת מן ולד"ר שלי קרייצר-לוי

פרס צלטנר ניתן מדי שנה זה 39 שנים לאנשי משפט וחברה בולטים, במטרה לעודד את המחקר במדעי המשפט והחברה

19 אפריל 2016

פרס צלטנר לשנת 2016 (תשע"ו) יוענק החודש לפרופ' אריה אדרעי מן הפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן, לסניגור הציבורי לשעבר, פרופ' קנת מן, שלימד שנים רבות בפקולטה, ולד"ר שלי קרייצר-לוי מהמרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת-גן.  הפרס מוענק לזכרו של השופט פרופ' זאב צלטנר, שהיה ממייסדי הפקולטה למשפטים באוניברסיטה וכיהן שנים ארוכות כשופט וכנשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב.

בתעודת הפרס נכתב כי הוא יוענק לפרופ' אדרעי עבור "מחקריו החשובים ופורצי הדרך בתחום המשפט העברי", עבור "מנהיגות מחקרית המתבטאת בעריכת כתבי עת וספרים, כנסים וסדנאות", וכן עבור "הוראה מצטיינת שהפכה את מקצועות המשפט העברי לרלוונטים ומבוקשים".

פרופ' קנת מן, שכיהן כסניגור הציבורי הראשון בישראל והיה ממייסדי הקליניקות לזכויות בהליך הפלילי בפקולטה למשפטים, יקבל את פרס צלטנר על תרומה לחברה בתחום המשפט. בתעודת הפרס כתבו חברי הנהלת קרן צלטנר, כי פרופ' מן יקבל את הפרס על "תרומתו הציבורית למשפט הישראלי בעיקר באמצעות קידום הייצוג המשפטי לנאשמים פליליים".

ד"ר קרייצר-לוי תקבל את פרס צלטנר לחוקר הצעיר על "מחקרה המבטיח בממשק שבין דיני הקניין לדיני האינטימיות והמשפחה, לרבות בנושאים חשובים כמו ירושה, מגורים משותפים וכלכלת שיתוף".

פרופ' זאב צלטנר נולד ב-1909 בעיר קייב (בירת אוקראינה היום) והתחנך בגרמניה ובצרפת. בסוף שנות השלושים עלה לארץ ועבד כעורך דין. בשנות הארבעים החל ללמד משפטים בבית הספר הגבוה למשפט וכלכלה, שהיה לימים לפקולטה למשפטים של תל אביב, שם שימש כפרופסור. במקביל, שימש פרופ' צלטנר כשופט. מעט לאחר קום המדינה מונה לשופט בבית המשפט המחוזי בתל-אביב ומשנת 1965 ועד לפטירתו ב-1977 שימש כנשיאו.

פרס צלטנר מוענק על-ידי קרן צלטנר למחקר, שפועלת ליד מועדון רוטרי ישראל. הקרן נוסדה ב-1977 להנצחת זכרו של פרופ' צלטנר, אשר שימש, בין השאר, כנשיא מועדון רוטרי וכנגידו.