ד"ר ספי הנדלר וד"ר יעל שטרנהל מאוניברסיטת תל אביב נבחרו לאקדמיה הצעירה

השניים נכללים ברשימה של שבעה מדענים ומדעניות בולטים בתחומם שנבחרו לאקדמיה הצעירה הישראלית

10 יולי 2016
ד"ר ספי הנדלר וד"ר יעל שטרנהל מאוניברסיטת תל אביב נבחרו לאקדמיה הצעירה

הד"ר ספי הנדלר מהפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ וד"ר יעל שטרנהל מהפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין באוניברסיטת תל אביב נבחרו בחודש מאי לחברים באקדמיה הצעירה הישראלית, הפועלת בגיבוי ובסיוע האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים. מהאקדמיה הצעירה נמסר, כי מדובר ב"אנשי מדע מצטיינים ובולטים בתחומם, חוקרים שהוכיחו הצטיינות במחקר וחשיבה מקורית וכן יוזמה ותרומה לחברה בתחום הציבורי".

ד"ר הנדלר הוא היסטוריון אמנות, המתמחה באיטליה בראשית העת החדשה. הוא בוגר אוניברסיטת תל אביב (משפטים ולימודי תולדות האמנות), ואת הדוקטורט כתב באוניברסיטת הסורבון בצרפת. נושא המחקר שלו הוא היריבות בין הציור לפיסול ברנסאנס. ספרו "מלחמת האמנויות", שהוקדש לנושא זה, זכה בפרס כתב-היד הטוב ביותר בתחרות ל'ארמה פר ל'ארטה בשנת 2010. הנדלר זכה למלגות מחקר בווילה מדיצ'י ברומא ובקונסטהיסטורישה אינסטיטוט בפירנצה. הוא מלמד בחוג לתולדות האמנות מאז שנת 2009 ועומד בראש תכנית המצטיינים בחוג (תואר ראשון) זה שנתיים.

ד"ר יעל שטרנהל מהחוג להיסטוריה כללית והחוג לאנגלית וללימודים אמריקאיים, היא בוגרת האוניברסיטה העברית בירושלים, ואת הדוקטורט שלה עשתה באוניברסיטת פרינסטון בארצות הברית. ד"ר שטרנהל מתמחה בהיסטוריה של דרום ארצות-הברית במאה ה-19 ובהיסטוריה של חברות במלחמה. עבודת הדוקטורט שלה, שעסקה בחוויית התנועה במרחב במלחמת האזרחים האמריקאית, יצאה לאור כספר בהוצאת אוניברסיטת הרווארד ב-2012. מאז 2011 היא מרצה להיסטוריה ולימודים אמריקאיים באוניברסיטת תל אביב.

בנוסף לד"ר שטרנהל ולד"ר הנדלר, נבחרו לאקדמיה הצעירה עוד חמישה חוקרים:

• ד"ר מיכל בר-אשר סיגל, מהמחלקה למחשבת ישראל באוניברסיטת בן-גוריון בנגב
  • פרופ' אילת ברעם-צברי, מהפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה בטכניון
  • פרופ' יובל פלדמן, מהפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן
  • פרופ' אבי צדוק, מהפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר-אילן
  • פרופ' רועי קישוני, מהפקולטה לביולוגיה בטכניון

האקדמיה הצעירה בוחרת מדי שנה אנשי מדע הבולטים בתחום המחקר שלהם. עם מטרותיה נמנים:

• קידום מעמד המדענים והמדעניות הצעירים בישראל
  • קידום הקשר בין המדע לבין קובעי המדיניות ובין המדע לבין הציבור והחברה הישראלית
  • טיפוח הקשר ושיתוף הפעולה בין חוקרים צעירים מתחומי דעת שונים
  • עידוד מחקרים משותפים עם חוקרים צעירים בעולם

הפעילות במסגרת האקדמיה הצעירה היא התנדבותית ומחייבת מעורבות ציבורית-חברתית פעילה בנושאים הקשורים בענייניה של האקדמיה.