מדד השלום: אפריל 2015

מדד השלום נערך במסגרת התכנית ליישוב סכסוכים וגישור ע"ש אוונס, ונועד לעקוב באופן שיטתי אחר המגמות הרווחות בדעת הקהל בארץ ביחס לקונפליקט הישראלי-ערבי/פלסטיני

25 מאי 2015
מדד השלום: אפריל 2015

מדד השלום הוא פרויקט סקרי דעת קהל מתמשך, בראשות פרופ' אפרים יער, ראש התכנית ליישוב סכסוכים וגישור ע"ש אוונס באוניברסיטת תל-אביב, ופרופ' תמר הרמן מהמכון הישראלי לדמוקרטיה ומהאוניברסיטה הפתוחה.

המדד נועד לעקוב באופן שיטתי אחר המגמות הרווחות בדעת הקהל בארץ ביחס לקונפליקט הישראלי-ערבי/פלסטיני והשפעותיו על החברה הישראלית. הפרויקט יצא לדרך ביוני 1994, ונקרא כך בהשראת האופטימיות ששררה בעקבות החתימה על הסכם אוסלו בספטמבר 1993.

התחומים עליהם נשאלו הנסקרים החודש הם:

• הרכב הממשלה החדשה
  • ניהול המשא ומתן להרכבת הממשלה
  • השותפים החרדים
  • המינוי של כחלון
  • היחסים עם הפלסטינים
  • איראן
  • מחאת קהילת יוצאי אתיופיה

לתוצאות הסקר המלאות >

נתוני המדד נאספים מדי חודש בסקר טלפוני, המבוסס על מדגם הסתברותי מייצג של כלל האוכלוסייה הבוגרת בישראל (גילאי 18+), ובכלל זה אזרחי ישראל הערבים, אנשי ההתיישבות העובדת ותושבי היישובים היהודיים שמעבר לקו הירוק. גודל המדגם הוא כ-600 איש ואשה וטעות הדגימה היא כ- 4.5%.

החל מינואר 2010 מדד השלום מתבצע במסגרת התכנית לחקר סכסוכים ויישובם ע"ש אוונס באוניברסיטת תל-אביב והמכון הישראלי לדמוקרטיה. את העיבודים הסטטיסטיים מבצעת גב' יסמין אלקלעי.

לארכיון חודשים קודמים של מדד השלום >

למידע באתר הקורס >