פרופ' דיאנה גולודניצקי התקבלה כעמיתה באגודה האלקטרוכימית, ארה"ב

החוקרת הישראלית החמישית שהתקבלה לאגודה מאז היווסדה

16 נובמבר 2020
פרופ' דיאנה גולודניצקי

הישג מרשים לפרופ' דיאנה גולודניצקי, מבית הספר לכימיה בפקולטה למדעים מדויקים ע"ש ריימונד ובברלי סאקלר, שהתקבלה כעמיתה באגודה האלקטרוכימית, ארה"ב (ECS – Electrochemical Society). פרופ' גולודניצקי היא החוקרת הישראלית החמישית שהתקבלה לאגודה מאז היווסדה. "זהו כבוד גדול בשבילי להיות חלק ממעמד של חוקרים ומדענים התורמים לפיתוח המדע והטכנולוגיה בעולם, מעמד שהיה בגדר חלום מאז עלייתי לארץ בשנת 1991", הודתה פרופ' גולודניצקי לחברי האגודה האמריקאית.

האגודה האלקטרוכימית, ECS - Electrochemical Society)), נוסדה בשנת 1989 ונועדה להכיר בתרומה משמעותית ומתקדמת של מדענים למדע ולטכנולוגיה בתחום האלקטרוכימיה ופיזיקת המצב המוצק. מספרם הכולל של חברי האגודה הוא יותר מ-8,000 חוקרים ומהנדסים מכ-70 מדינות מכל העולם, והיא כוללת גם כמאה חברות ומעבדות, המחזיקות בחברות ארגונית. השנה נבחרו 14 חוקרים מכל העולם, בהם פרופ' גולודניצקי.

פרופ' גולודניצקי היא עמיתה באגודה המלכותית לכימיה, נשיאת החברה הישראלית לאלקטרוכימיה, וחברה בהנהלת מרכז המחקר הלאומי להנעה אלקטרוכימית בישראל INREP)). מחקריה עוסקים בין השאר בסינתזה, איפיון תופעת מעבר יונים בננו-מבנים של אלקטרודות ואלקטרוליטים מוצקים, עבור התקני אחסון אנרגיה. עבודתה הנוכחית מתמקדת בחקירת חומרים מרוכבים, בתהליכים אלקטרופורטים, במיקרו-סוללות תלת-ממדיות ובסוללות מודפסות בעלות גמישות  ותכונות ייחודיות.

פרופ' גולודניצקי פרסמה 130 מאמרי מחקר ושישה פרקי ספרים. היא מחזיקה ב-19 פטנטים והקימה שלוש חברות סטארט-אפ, ביחד עם הפרופסורים עמנואל פלד, פרננדו פטולסקי ומנחם נתן.