מאמר אקדמי יוצא מן הכלל

פרס SIAM לפרופ' ניב בוכבינדר מבית הספר למדעי המתמטיקה, על מאמר בנושא מתמטיקה שימושית

01 ינואר 2018
מאמר אקדמי יוצא מן הכלל

פרופ' ניב בוכבינדר מהחוג לסטטיסטיקה וחקר ביצועים בבית הספר למדעי המתמטיקה באוניברסיטת תל אביב הוא הזוכה בפרס הבינלאומי של אגודת SIAM - Society of Applied and Industrial Mathematics.

הפרס, שניתן למאמר אקדמי יוצא מן הכלל (SIAM Outstanding Paper Prize), מוענק לשלושה מאמרים בולטים שהתפרסמו בשלוש השנים האחרונות, בכל כתבי-העת האקדמיים מקבוצת SIAM. טקס חלוקת הפרסים השנתי נערך השנה בפיטסבורג שבפנסילבניה.

פרופ' בוכבינדר חוקר אופטימיזציה קומבינטורית ואלגוריתמים מקוּונים. המאמר הזוכה, "A Tight Linear Time (1/2) - pproximation for Unconstrained Submodular Maximization", פורסם בשנת 2015 בכתב-העת: SIAM Journal on Computing.

את הפרס החשוב חולק פרופ' בוכבינדר עם שותפיו לכתיבת המאמר: ד"ר מורן פלדמן מהאוניברסיטה הפתוחה, פרופ' ספי נאור מהטכניון ופרופ' רועי שוורץ מהטכניון.