אוניברסיטת תל אביב דורגה במקום ה-1 בישראל וה-25 באסיה לפי דירוג טיימס

הדירוג האסייתי נגזר מתוך הדירוג הכללי של האוניברסיטאות המובילות בעולם לשנת 2018

11 פברואר 2018

אוניברסיטת תל אביב מדורגת במקום ה-25, והראשון בישראל, בדירוג ה-Times Higher Education של האוניברסיטאות המובילות באסיה לשנת 2018.

בין 30 האוניברסיטאות הראשונות 7 מסין, 7 מדרום קוריאה, 5 מהונג קונג, 4 מיפן, ו-2 מישראל. האוניברסיטה העברית מדורגת במקום ה-27 והטכניון במקום ה-41. האוניברסיטה הלאומית של סינגפור מדורגת ראשונה.

דירוג הטיימס מבוסס על 13 מדדים המרוכזים בחמש קבוצות: מחקר (שמשקלו 30%), הוראה (30%), אימפקט ציטוטים (30%), ההיבט הבינלאומי (7.5%) וקשר עם תעשייה (2.5%). הדירוג האסייתי נגזר מהדירוג העולמי של הטיימס לשנת 2018, שבו דורגה אוניברסיטת תל אביב במקום ה-218.

בדירוג הטיימס של תחום מדעי הרוח והאמנויות לשנת 2018, אוניברסיטת תל אביב מדורגת בקבוצת המקומות 125-101. בדירוג זה נכללות 400 האוניברסיטאות המובילות במדעי הרוח והאמנויות הנבחנות בחמישה נושאים: מחקר, הוראה, ציטוטים של מאמרים, הכנסות חיצוניות ובינלאומיות. הנושאים האקדמיים הנכללים בדירוג זה הינם אמנויות, שפות, היסטוריה, דתות, אדריכלות וארכיאולוגיה.