אלונה ליסיצה

אלונה ליסיצה

דוקטורנטיות מעוררות השראה - יום האישה 2016

אלונה ליסיצה

התפתחות ההלכה

מדעי הרוח

 

מקדש לא לי. אני רבה רפורמית. זה בהחלט לא ברור מאליו. כששומעים שאני לומדת גמרא מרימים גבה. בחוגים הדתיים עובר מסר סמוי שהלמידה האמיתית וההעמקה מתקיימות בישיבה של הגברים, וגם החוגים ללימודי יהדות מורכבים מרוב גברי. בבתי מדרש נהוג שהתלמידים הטובים יושבים בספסלים הקדמיים, וככל שמתרחקים מהרב, שם יושבים הטובים פחות. בלימודי הרגשתי תמיד בספסל האחורי - ושאין מישהו בחדר שלא יודע יותר ממני. לקח לי זמן רב להגיד שאני כן יודעת, בלי להתנצל.

עבודת השם היא משימה מתמדת, אבל הדרך לעשות זאת היא פליאה, התגלות והתחדשות מתמדת. צריך לבוא אליה עם לב פתוח

בשחוק ובדמע. גדלתי בברית המועצות שם התייחסו ליהדות כאל לאום ולא כדת. כשעליתי לישראל בגיל 20 עבדתי בחינוך הלא פורמלי בקהילה קונסרבטיבית, לקחתי על עצמי תפקידים ונשאבתי לפעילות. אני אולי לא משנה חיים, אבל אני יכולה להיות עם אנשים בצמתים משמעותיים. הייתי הרבה הרפורמית הראשונה שמונתה למועצה דתית, בסוג של ניצחון דמוקרטי. הייתי האישה היחידה בפורום הזה וגם הרפורמית היחידה. ישבתי עם חילונים, נציגי ש"ס והיהדות האורתודוקסית. לא הסכמנו על דברים אבל התנהלנו בכבוד הדדי.

 

כל ד'צריך. כיום הרבה יותר נשים לומדות גמרא אבל עדיין השיעור המגדרי אינו זהה. אני מלמדת רבים שלא גדלו במסגרות דתיות, והם משמיעים אמירות מתנצלות, 'תגידי את מה נכון'. אני מנסה להבהיר להם שהטקסטים האלה הם של כולנו, גברים ונשים, חרדים וחילונים, מכל הזרמים. הם של כל מי ששואף לפתוח עיניים, ללמוד, לדעת ולפרש - זה לא משהו שיש למישהו בעלות יתרה עליו.

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>