שוכחים מאלצהיימר - חוקרים מפתחים תרופה ממוקדת לחולים באלצהיימר על בסיס גנטי

פרופ' דני מיכאלסון מאוניברסיטת תל-אביב חוקר את גורם הסיכון הגנטי של מחלה האלצהיימר, וסולל את הדרך לפיתוח תרופה ממוקדת לחולים במחלה

החוקר.ת מאחורי המחקר

על פי ההערכה, כ-23 מיליון איש בעולם חולים כיום במחלת האלצהיימר, ומספר זה צפוי להכפיל את עצמו בעוד כ-15 שנה. המחלה גם נחשבת לגורם התמותה הרביעי בשכיחותו בקרב מבוגרים. גורם הסיכון העיקרי למחלה היא זיקנה, אך כיום חוקרים משערים כי בנוסף ישנם גם גורמים גנטיים, המשולבים עם גורמים סביבתיים. השכלה לדוגמא, יכולה להקטין את הסיכון לחלות במחלה.

 

פרופ' דני מיכאלסון, מנהל מרכז רבין לנוירוביולוגיה בפקולטה למדעי החיים ע"ש ג'ורג' ס. וייז באוניברסיטת תל אביב, טוען כי מחלת האלצהיימר היא מחלה מורכבת כמו סרטן, כך שהסיכוי למצוא תרופה אחת לכל החולים קטן מאד. המפתח למאבק במחלה לטענתו, הוא לפתח תרופות ממוקדות, המותאמות לגורם הסיכון הגנטי של החולים, ובייחוד לגן העיקרי האחראי על המחלה הנמצא בקרב 60% מהחולים.

 

למחקר יישום נוסף לטיפול בחבלות ראש - מסתבר שלכ-20% מהאוכלוסיה הבריאה יש את הגן האחראי על מחלת האלצהיימר. כאשר אנשים בריאים עם גן זה נפגעים בחבלות ראש, פציעתם קשה יותר בהשוואה לאנשים בריאים שאין להם את אותו הגן. תרופה ממוקדת לחולי אלצהיימר על בסיס גנטי, עשויה לסייע אם כך גם לפגועי ראש מאוכלוסיה זו, בשילוב עם הטיפולים הקיימים כיום.  

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>