פרופ' אייל זיסר

"לצד ההברקה והרעיונות המקוריים שהם הכרח, נדרשת גם עבודה אפורה, יסודית ושקדנית בארכיונים ובמעבדות, ויש לאגור את הכוח ולגלות תעצומות דווקא בחלק זה, שהוא היסוד לשאר", פרופ' אייל זיסר, חוקר את ההיסטוריה המודרנית של סוריה ולבנון, הסכסוך הישראלי-ערבי והמערכת הבין-ערבית, מכהן כסגן הרקטור של אוניברסיטת תל אביב

פרופ' אייל זיסר
פרופ' אייל זיסר

ספר המחקר הראשון, 'Lebanon, The challenge of Independence', ראה אור בשנת 2000.

 

מה היה נושא המחקר הראשון שפרסמת?

"הנושא היה הקמתה של לבנון המודרנית - שנות העצמאות הראשונות. היו אלו שנים שבהן התעצבו פניה של שכנתנו מצפון, וכבר ניתן היה לראות סימנים לכל שעתיד להתרחש בה (הידרדרות למלחמת האזרחים ועלייתה של העדה השיעית לגדולה). המחקר היה כרוך בביקורי עבודה בארכיונים הרשמיים בישראל, בארה"ב, בצרפת ובבריטניה, ובפגישות מרתקות עם מדינאים והוגים מלבנון, שחיו אז (ימי מלחמת האזרחים במדינה) בגלות".

 

איפה זה "תפס אותך" בחייך האישיים?

"במהלך המחקר נולד בני הבכור, והיה בכך משום ביטוי לשני הנתיבים של איש האקדמיה שאני מאז ומעולם - ילדים, ספרים ומאמרים".

 

איך הרגשת בתקופת פרסום המחקר?

"הוצאתו של המחקר כספר היה אירוע מרגש וחווייתי. אין כמו הספר הראשון שאתה מוציא תחת ידיך - ריח הדפוס הטרי, העותקים שאתה מחזיק תחת ידיך ועוד. אבל זו תחושה שמלווה אותי בכל פרסום של מאמר או ספר חדש. בימים אלו, בצל משבר הקורונה, פרסמתי את ספרי האחרון אודות מלחמת האזרחים בסוריה, "סוריה במלחמה – עלייתה ונפילתה של המהפכה בסוריה", הסוקר את שארע במדינה זו במהלך העשור האחרון, והתחושה דומה".

 

טיפ ועצה לחוקר המתחיל?

"לצד ההברקה והרעיונות המקוריים שהם הכרח, נדרשת גם עבודה אפורה, יסודית ושקדנית בארכיונים ובמעבדות, ויש לאגור את הכוח ולגלות תעצומות דווקא בחלק זה, שהוא היסוד לשאר".

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>