מרכז לחקר המים נחנך בקמפוס

המרכז הוקם במטרה להעמיק את הבנת המנגנונים ותהליכי הזיהום הגורמים למחסור עולמי במים

23 יוני 2015

מרכז לחקר המים נחנך לאחרונה באוניברסיטת תל-אביב, במטרה להעמיק את הבנת המנגנונים ותהליכי הזיהום הגורמים למחסור עולמי במים. במרכז יתמקדו החוקרים בפיתוח טכנולוגיות חלוציות, כדי להבטיח אספקת מים באיכות גבוהה למטרות שתייה, השקיה חקלאית ותעשייה, ולהבטחת הזרמת מים נקיים בסביבה, בישראל ובעולם.

בראש המרכז יעמדו פרופ' דרור אבישר, מומחה עולמי בהידרוכימיה, וד"ר הדס ממן-שטינדל, מהנדסת סביבתית. השניים פיתחו בשנים האחרונות מספר טכנולוגיות חדשניות לשיפור איכות המים והגדלת כמות המים הזמינים לזקוקים להם. המרכז נמצא כעת בשלב של גיוס אנשים, הרחבת מעבדות ויישום תוכניות ראשוניות, והוא יתחיל לפעול במלואו לקראת סמסטר א'.

לדברי פרופ' אבישר, במרכז לחקר המים יתקיימו מספר כנסים בינלאומיים בשנה, יינתנו מלגות לסטודנטים, יתקיימו שיתופי מחקר לאומיים ובינלאומיים, לרבות בעולם השלישי, ויתקיים שיתוף פעולה יישומי עם התעשייה. "בנוסף, הכוונה היא להרחיב את וכנית לימודי המים באוניברסיטה, כך שיהיה אפשר להכשיר אנשי מקצוע בתחום", אומר פרופ' אבישר.

פרופ' אבישר ציין עוד, כי ישראל נחשבת למובילה בעולם בטיפול בשפכים ובשימוש במי קולחין להשקיה חקלאית, ועל כן נדרשה הקמתו של מרכז אשר ישמש כ״מעבדה חיה״ וירכז את הידע, המחקר והטכנולוגיות הקיימות בנושא. "המטרה היא לגרום לכך שמחקר המים באוניברסיטה יהיה בין המובילים בעולם, יכלול אנשים מצוינים וישלב בתוכו את כל הדיסציפלינות הנדרשות".