אוניברסיטת תל-אביב שותפה ב-7 מתוך 11 מרכזי המצוינות שיוקמו השנה

מתוך שבעת מרכזי המצוינות החדשים שבהם תשתתף אוניברסיטת תל-אביב, תוביל האוניברסיטה את הפעילות במרכז לחקר טראומה המונית ובמרכז להסתגלות הצמח לסביבה

10 מרץ 2013
אוניברסיטת תל-אביב שותפה ב-7 מתוך 11 מרכזי המצוינות שיוקמו השנה

אוניברסיטת תל-אביב שותפה ב-7 מתוך 11 מרכזי מצוינות (I-CORE) שייפתחו בשנה הנוכחית. מדובר בהישג אקדמי מרשים שיש בו כדי להעיד על איכות החוקרות והחוקרים הפועלים באוניברסיטת תל-אביב, ועל רמתם המחקרית הגבוהה.

פעילות המרכזים תהווה מוקד חשוב לקידום ופיתוח שיתופי פעולה בין קבוצות המחקר השונות, תסייע בגיוס חברות וחברי סגל חדשים, ותגדיל את תרומתה של אוניברסיטת תל-אביב בביסוס מעמדה המחקרי של מדינת ישראל בחזית המחקר הבינלאומי.

מרכזי מצוינות בהובלת אוניברסיטת תל-אביב:

1. פרופ' זהבה סולומון, פרופ' יצחק בן ישראל - חקר טראומה המונית

2. פרופ' הלל פרום - הסתגלות הצמח לסביבה משתנה

מרכזי מצוינות בהובלה משותפת אוניברסיטת תל-אביב ולמכון ויצמן:

3. פרופ' ירון עוז - היקום הקוונטי

השתתפות במרכזי מצוינות בהובלת מוסדות אחרים:

4. פרופ' אלחנן ריינר - חקר התרבות היהודית בעידן המודרני

5. פרופ' חיים וולפסון - גישות משולבות לחקר המבנה והביולוגיה של התא

6. פרופ' דן מעוז - מהמפץ הגדול לפלנטות

7. דר' יובל אבנשטיין - גישות פיסיקליות לתהליכים במערכות ביולוגיות

תוצאות מרשימות אלו ראויות לציון מיוחד לאור העובדה כי הליך בחירת מרכזי המצוינות הנו הליך תחרותי ביותר, כאשר רק בקשות בעלות דרוג גבוה במיוחד זוכות למימון. במחזור הנוכחי הוגשו 67 הצעות מקדמיות, מתוכן הוזמנו להגשת בקשה מלאה 26 בקשות נבחרות, אשר מתוכן אושרו בסופו של התהליך 11 מרכזי מצוינות בלבד.