שבעה חוקרים מאוניברסיטת תל-אביב נבחרו לאקדמיה הצעירה למדעים

26 מדענים מצטיינים, מתוכם שבעה חוקרים מאוניברסיטת תל-אביב, הצטרפו השבוע לאקדמיה הצעירה למדעים

20 נובמבר 2012

ביום חמישי, ה-8.11, הושקה האקדמיה הצעירה למדעים בטקס שהתקיים באקדמיה הלאומית למדעים בירושלים. בכך הצטרפה האקדמיה הישראלית למדעים למגמה כללית הולכת וגדלה בעולם של הקמת אקדמיות צעירות.

26 חוקרים מן האוניברסיטאות המובילות בארץ נבחרו לאקדמיה הצעירה, מתוכם שבעה מדענים מצטיינים מאוניברסיטת תל-אביב:

• ד"ר עודד הוד, מביה"ס לכימיה

• ד"ר תמר הרציג, מהחוג להיסטוריה כללית

• פרופ' יעל חנין, מביה"ס להנדסת חשמל

• פרופ' אהוד נקר, מביה"ס לפיזיקה ואסטרונומיה

• פרופ' טליה פישר, מהפקולטה למשפטים

• פרופ' ישי רוזן צבי, מהחוג ללימודי התרבות העברית

• פרופ' רודד שרן, מביה"ס למדעי המחשב

כל חברי וחברות האקדמיה הצעירה למדעים הם אנשי מדע מצטיינים ובולטים בתחומם, כולם חברי סגל אקדמי עד גיל 45 - חוקרים שהוכיחו הצטיינות במחקר וחשיבה מקורית, ובנוסף קיבלו פרסים, אותות הצטיינות או מענקי מחקר יוקרתיים. חברי האקדמיה הצעירה נבחרו לתקופה קצובה של ארבע שנים.