זוכי פרס מפעל הפיס למדעים ולמחקר

פרופ' חיים גנז ופרופ' גיל נבון מאוניברסיטת תל-אביב בין זוכי פרס מפעל הפיס למדעים ולמחקר 2011

20 מאי 2012
פרס מפעל הפיס

שלושה חוקרים מאוניברסיטת תל-אביב זכו בפרס מפעל הפיס למדעים ולמחקר ע"ש לנדאו לשנת 2011. הפרס, המוענק זו השנה העשירית, ניתן לחוקרים שהגיעו להישגים בולטים במיוחד בתחומם. הזוכים, שנבחרו באמצעות ועדות שיפוט שהורכבו מאנשי אקדמיה בכירים, קיבלו את הפרס בטקס חגיגי שנערך ב-13 במאי.

הזוכים מאוניברסיטת תל-אביב הם:

בתחום מדע המדינה והיחסים הבינלאומיים זכה פרופ' חיים גנז מן הפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן. "גנז הינו אחד מהפילוסופים הפוליטיים החשובים ביותר בישראל," נכתב בנימוקי השופטים, "ובתחום המחשבה הפוליטית על הלאומיות, גנז הוא אחד מן ההוגים הבולטים בעולם. ספריו זוכים לתהודה בארץ ובעולם והם נחשבים בעיני רבים לפורצי-דרך ובעלי חשיבות ותרומה מכרעת".

בתחום מדעי הטבע זכה פרופ' גיל נבון על פיתוחים בהדמיה בתהודה מגנטית. בנימוקיהם ציינו השופטים כי הפרס ניתן לו "על תרומותיו החלוציות במשך יותר משני עשורים למחקר הבסיסי והיישומי בנושא ה-MRI. במיוחד יש לציין את שיטת התהודה המגנטית הגרעינית הדו-קוונטית שפרופסור נבון וקבוצתו פיתחו וקידמו למדידת מתחים בכלי דם, לאפיון השפעת לחץ על מבנה הסחוס, להדמיית גידים וכעת למעקב אחרי ניוון הסחוס הקורה בדלקת פרקים. פרופסור נבון חינך דורות של תלמידים ומוכר כאחד המובילים בחקר ההדמיה הביו-רפואית בישראל ובעולם".

כמו-כן זכו בפרס: פרופ' דוד חסון מהטכניון בחיפה (בתחום מדעי הטבע, התפלת מים); פרופ' אביתר נבו מאוניברסיטת חיפה (מדעי החיים, אבולוציה); פרופ' סטיבן קפלן מהאוניברסיטה העברית בירושלים (מדעי הרוח, מדעי הדתות); ופרופ' אמציה גנין מהאוניברסיטה העברית (מדעי החיים, אקולוגיה).