בניין בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר בין 14 הבניינים הירוקים המובילים בעולם

בניין בית הספר ללימודי הסביבה קיבל את ההסמכה של התקן האמריקאי לבנייה ירוקה, בדירוג הגבוה ביותר: LEED Platinum

01 דצמבר 2014
צילום: שי אפשטיין

הישג בינלאומי לבניין בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר באוניברסיטת תל-אביב: הבניין קיבל את ההסמכה הסופית של התקן האמריקאי לבנייה ירוקה, בדירוג הגבוה ביותר:  LEED Platinum, התקן המוביל בעולם לבנייה ירוקה.

 

בנייה ירוקה בהצטיינות

הפרויקט זכה ב-92 נקודות מתוך 93 הנקודות שאליהן שאפו המתכננים להגיע, ומתוך ניקוד מקסימלי של 110. ניקוד זה מציב אותו בין הבניינים הירוקים המובילים בעולם. רק במספר אוניברסיטאות בארה"ב, בהן ייל והרווארד, קיים מבנה ירוק ברמה כזו. עד כה מתוך  3,356 בניינים שנבדקו, רק 14 מבנים בעולם קיבלו ציון הגבוה מ-90 נקודות.

 

תקן LEED (ראשי תיבות של Leadership in Energy and Environmental Design) נוסח ע"י המועצה האמריקאית לבנייה ירוקה - US Green Building Council. התקן מבוסס על מדרג של 100 נקודות, בתוספת 10 נקודות בונוס על חדשנות או חשיבות אזורית של הפרויקט. דירוג פלטינום, הגבוה ביותר כאמור, מושג מעל 80 נקודות.

 

בניין ירוק תוצרת כחול-לבן

לדברי פרופ' דני רבינוביץ, ראש בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר, וד"ר אריה נשר, המנהל המקצועי של בית הספר, המורכבות והחדשנות של הבניין פורץ הדרך דרשו ידע נרחב, כלים מתקדמים ועבודת צוות הדוקה כבר משלבי התכנון הראשונים. הפרויקט הוא תוצאה של העבודה המשותפת והמאומצת של צוות האדריכלים יחד עם קבוצה רחבה של שותפים ויועצים, כולם ישראליים, שתרמו כבר משלבי התכנון.

 

בניין בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר, שנבנה הודות לתמיכתה ותרומתה של קרן פורטר, משתרע על שטח של כ-4000 מ"ר, וכולל כיתות הוראה, אולמות, משרדים, אטריום עם חלל לתצוגות ולתערוכות, אודיטוריום, גינה ובה אגנים ביולוגיים לטיפול ולמחזור מים אפורים, גג ירוק וקפיטריה. בנוסף לייעודו האקדמי, כמשכנו של בית ספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר, מהווה הבניין מרכז פדגוגי ובמה חינוכית ונגישה לקהל הרחב בכל הנוגע לבנייה ירוקה וחקר הסביבה, שמטרתו לקדם את הבנייה הירוקה בישראל. מבקרי הבניין הירוק ייחשפו לאופן פעולתן של המערכות הסביבתיות המותקנות בו, בהן מערכת מיזוג אוויר המבוססת על אנרגיה סולרית ותרמית, טכנולוגיות מתקדמות לתכנון ביו-אקלימי ("תכנון פסיבי") ומערכות מדידה ובקרה. מערכות אלו הן חדשניות ולראשונה הותקנו בישראל.

 

עם הצוות המתכנן של בניין פורטר נמנו: אקסלרוד-גרובמן אדריכלים (אירית אקסלרוד ויאשה גרובמן), סטודיו גאוטקטורה (יוסי קורי), חן אדריכלים (נילי וניר חן), ומשרד אדריכלות הנוף ברוידא-מעוז (עליזה ברוידא ורות מעוז). הבניין נבנה על ידי חברת שיתופית, והפרויקט נוהל על ידי חברת ברן ישראל.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>