מדד השלום: אוקטובר 2015

מדד השלום נערך במסגרת התכנית ליישוב סכסוכים וגישור ע"ש אוונס, ונועד לעקוב באופן שיטתי אחר המגמות הרווחות בדעת הקהל בארץ ביחס לקונפליקט הישראלי-ערבי/פלסטיני

05 נובמבר 2015
מדד השלום: אוקטובר 2015

מדד השלום הוא פרויקט סקרי דעת קהל מתמשך, בראשות פרופ' אפרים יער, ראש התכנית ליישוב סכסוכים וגישור ע"ש אוונס באוניברסיטת תל-אביב, ופרופ' תמר הרמן מהמכון הישראלי לדמוקרטיה ומהאוניברסיטה הפתוחה.

המדד נועד לעקוב באופן שיטתי אחר המגמות הרווחות בדעת הקהל בארץ ביחס לקונפליקט הישראלי-ערבי/פלסטיני והשפעותיו על החברה הישראלית. הפרויקט יצא לדרך ביוני 1994, ונקרא כך בהשראת האופטימיות ששררה בעקבות החתימה על הסכם אוסלו בספטמבר 1993.

נתוני המדד נאספים מדי חודש בסקר טלפוני, המבוסס על מדגם הסתברותי מייצג של כלל האוכלוסייה הבוגרת בישראל (גילאי 18+), ובכלל זה אזרחי ישראל הערבים, אנשי ההתיישבות העובדת ותושבי היישובים היהודיים שמעבר לקו הירוק. גודל המדגם הוא כ-600 איש ואשה וטעות הדגימה היא כ- 4.5%.

החל מינואר 2010 מדד השלום מתבצע במסגרת התכנית לחקר סכסוכים ויישובם ע"ש אוונס באוניברסיטת תל-אביב והמכון הישראלי לדמוקרטיה. את העיבודים הסטטיסטיים מבצעת גב' יסמין אלקלעי.

לארכיון חודשים קודמים של מדד השלום >

למידע באתר הקורס >