קורס ראשון מסוגו בארץ ללימודי שפת המהרטי נפתח באוניברסיטת תל אביב

מהרטי היא אחת מ-22 השפות הרשמיות בהודו, והיא נחשבת לאחת מהמדוברות שבהן

17 יולי 2016
הסטודנטים עם שלושת המורים למהרטי, שהגיעו מהודו כדי ללמד בקורס

קורס ראשון מסוגו בארץ ללימודי שפת המהרטי נפתח לאחרונה באוניברסיטת תל אביב. מהרטי היא אחת מ-22 השפות הרשמיות בהודו, והיא נחשבת לאחת מהמדוברות שבהן. דוברים אותה כ-150 מיליון בני אדם, בעיקר במדינת מהראשטרה ובבומביי, בירתה. הקורס נפתח בשיתוף החוג ללימודי מזרח אסיה המונה כ-700 תלמידים לתארים ראשון, שני ותכנית מנהלים לתואר שני, ושבו נלמדות השפות: הינדי,סנסקריט, יפנית וסינית.

לדברי פרופ' רענן ריין, סגן נשיא האוניברסיטה והאחראי על הקשרים עם הודו, בקורס החדש לומדים כ-30 סטודנטים, בהם ישראלים ממוצא הודי, המעוניינים ללמוד על מורשת אבותיהם. רוב יהדות הודו הגיעה ממדינת מהראשטרה ומהערים בומביי ופונה.

החוג ללימודי מזרח אסיה לקח חלק במאמץ האוניברסיטה להצלחת הקורס. מרצים של החוג פרסמו את הקורס בקרב הקהילה ההודית, וחלק ניכר מהלומדים בקורסים הינם תלמידי החוג בתארים המתקדמים.