פרס ישראל לפרופ' נילי כהן בחקר המשפט

הפרס ניתן בשל העוצמה הטמונה במחקריה, הנחשבים בוחני ופורצי גבולות
13 מרץ 2017
פרופ' נילי כהן (צילום: גל חרמוני)

פרופ' נילי כהן, נשיאת האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, נבחרה לקבל את פרס ישראל השנה לחקר המשפט. קורות חייה של פרופ' נילי כהן שזורים באלו של הפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן באוניברסיטת תל אביב, בה למדה לתואר ראשון, שני ושלישי, ובה לימדה ושימשה כאשת סגל מאז סוף שנות ה-70. פרופ' נילי כהן העמידה דורות רבים של תלמידים ונחשבה למרצה אהודה מאוד, אשר זכתה בפרס הרקטור בהוראה יותר מפעם אחת. כסטודנטית, אף זכתה פרופ' כהן להיות העורכת הסטודנטיאלית המייסדת של כתב העת האקדמי של הפקולטה לכתיבה משפטית בעברית, עיוני משפט.

תחומי התמחותה וכתיבתה הענפה של פרופ' כהן הם דיני החוזים, דיני נזיקין, עשיית עושר ולא במשפט ותחום חדש אותו למעשה ייסדה – משפט וספרות. בשנים 1997-1994 כיהנה כסגנית רקטור אוניברסיטת תל אביב, ובין השנים 2001-1997 כיהנה כרקטור האוניברסיטה. כמו כן ייסדה את מפעל ההרצאות המצליח "מועדון משפט וספר". משנת 2004 היא משמשת חברת האקדמיה הישראלית למדעים, ומשנת 2015 היא מכהנת כנשיאת האקדמיה ותורמת מניסיונה ומכישוריה לעיצוב דמותו של המחקר האקדמי הישראלי, ובכלל זה מחקר המשפט.

מנימוקי ועדת פרס ישראל: "העוצמה הטמונה במחקריה של פרופ' כהן נובעת במידה רבה מהיותם בוחני גבולות ופורצי גבולות. כתיבתה העשירה בוחנת את השילוב של הספרות במשפט והמשפט בספרות וכן בוחנת את הגבולות שבין הפרטי לציבורי ובין המשפט למוסר".

אוניברסיטת תל-אביב, רחוב חיים לבנון 30, 6997801.
Developed by