נשיא צרפת, פרנסואה הולנד, ביקר אתמול באוניברסיטת תל-אביב

במהלך ביקורו בישראל סוכם, כי באוניברסיטת תל-אביב ישב מומחה מטעם משרד החוץ הצרפתי לקידום שיתוף הפעולה המדעי בין ישראל לצרפת

20 נובמבר 2013
נשיא צרפת, פרנסואה הולנד, הגיע אתמול לביקור באוניברסיטת תל-אביב
פרופ' יוסף קלפטר (עומד במרכז) ופרופ' פרנסואה הילברון (משמאל) מגישים למר פרנסואה הולנד את השי. צלם: ישראל הדרי

נשיא צרפת, פרנסואה הולנד, הגיע אתמול, ה-19.11.13, לביקור באוניברסיטת תל-אביב ונפגש עם נשיא האוניברסיטה, פרופ' יוסף קלפטר, ועם ראש אגודת הידידים של האוניברסיטה בצרפת, פרופ' פרנסואה הילברון. האוניברסיטה העניקה לנשיא צרפת שי מיוחד -  מהדורה מקורית של ספרו של ראש ממשלת צרפת לשעבר, ליאון בלום, משנת 1917, החתומה על ידו.

במפגש שקיים באוניברסיטה עם קהילת דוברי הצרפתית בישראל אמר הנשיא הולנד, כי על הסטודנטים באוניברסיטת תל-אביב להיות גאים במוסד האקדמי המצוין שלהם, והוסיף בסיפוק כי באוניברסיטה פועל אחד החוגים הגדולים בארץ לשפה ולתרבות צרפת.

במהלך ביקורו של נשיא צרפת בישראל סוכם, כי באוניברסיטת תל-אביב ישב מומחה בינלאומי מטעם משרד החוץ הצרפתי, שתפקידו יהיה לקדם את שיתוף הפעולה המדעי בין צרפת לישראל ולאתר ולתמוך בפרויקטים מובילים של יזמות וחדשנות.