כנס שיתקיים באוניברסיטה יבחן כיצד הפכה ישראל למדינה היחידה שמגנה על אזרחיה מפני טילים?

ביום ה', 6.12.12, יתקיים באוניברסיטת תל-אביב כנס בנושא: "עמוד ענן: טילים, לייזרים ומה שביניהם" בהובלת סדנת יובל נאמן למדע, טכנולוגיה וביטחון

05 דצמבר 2012
כיצד מתגוננים מפני התקפות בסייבר?

ביום ה', 6.12.12, בשעה 16:00 יתקיים באודיטוריום בר-שירה באוניברסיטת תל-אביב כנס בנושא: "עמוד ענן: טילים, לייזרים ומה שביניהם" בהובלת סדנת יובל נאמן למדע, טכנולוגיה וביטחון. בכנס יידונו ההיבטים הטכנולוגיים של פיתוח מערכות כיפת ברזל ושרביט קסמים, בחינת הטרור שהפעיל החמאס בסייבר ולקחים מהמבצע. בראש סדנת יובל נאמן למדע, טכנולוגיה וביטחון עומד פרופ' אלוף (במיל.) יצחק בן ישראל.

בכנס ישתתפו בכירים מתחום התעשייה הביטחונית ומומחים בתחום הטכנולוגיה במזרח התיכון, ביניהם תא"ל (במיל.) ד"ר דניאל גולד, אלוף (במיל.) עמוס גלעד, ד"ר טל פבל, רם לוי ופרופ' אלוף (במיל.) יצחק בן ישראל.

מבצע עמוד ענן העלה לסדר היום את ההיבטים הטכנולוגיים בלחימה, אשר שינו את חוקי המשחק ותוצאות המבצע. ההגנה שסיפקה כיפת ברזל לאזרחי מדינת ישראל שיחקה תפקיד מרכזי ביכולת העמידה והספיגה במהלך ימי המבצע. לצד הלחימה בשטח, התבצעו גם מתקפות טרור ברשת שכללו השתלטויות של האקרים על אתרי אינטרנט וערוצי טלוויזיה. הכנס יבחן את הפיתוחים הטכנולוגיים האחרונים של ישראל, כיצד מתגוננים מפני התקפות בסייבר, איך מנצחים בשתי החזיתות ומה הלקחים שניתן להסיק בהיבט הטכנולוגי ממבצע עמוד ענן.

לדברי פרופ' אלוף (במיל.) יצחק בן ישראל, ראש סדנת יובל נאמן למדע, טכנולוגיה וביטחון: "השילוב הייחודי במדינת ישראל בין האקדמיה למערכת הביטחון ולתעשייה, הוביל לכך שישראל היא כיום המדינה המובילה בעולם בתחום ההגנה מפני רקטות וטילים".

ליצירת קשר בנושא הכנס: גילי דרוב-היישטיין

טלפון: 052-5950753