ספר חדש מאת אורי בן-אליעזר

"מלחמותיה החדשות של ישראל: הסבר סוציולוגי-היסטורי" - ספר חדש בהוצאת ההוצאה לאור של אוניברסיטת תל-אביב ע"ש חיים רובין

07 יוני 2012
ספר חדש מאת אורי בן-אליעזר

בימים אלה יוצא לאור ספר חדש של ההוצאה לאור של אוניברסיטת תל-אביב ע"ש חיים רובין: "מלחמותיה החדשות של ישראל: הסבר סוציולוגי-היסטורי" מאת אורי בן-אליעזר, מרצה בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה.

בן-אליעזר עוסק בסוציולוגיה של המלחמה, ביחסי צבא, חברה ופוליטיקה, בחברה האזרחית בישראל, בדמוקרטיה, במיליטריזם ובגזענות.

מלחמה מסוג חדש ומיוחד

בתוך שנים מועטות התהפך הגלגל: מהסכם שלום עם ירדן ועם הפלסטינאים, מלחיצת יד היסטורית בין רבין לערפאת על מדשאות הבית הלבן וטקס מרגש של הענקת פרס נובל לשלום שהוענק לאדריכלי ההסכם - למלחמה. מלחמה מסוג חדש ומיוחד.

האם אך מקרה הוא שברבים ממאפייניה החדשים דמתה המלחמה החדשה הזו למלחמות אחרות שהתרחשו באותה עת בעולם? האם אך מקרה הוא כי אינתיפאדת אל-אקצה הייתה חוליה בשרשרת של עימותים מזוינים בין ישראל לסביבתה שבאו לאחר חתימת הסכמי אוסלו, ושנמשכים למעשה עד היום?

האומנם הייתה אינתיפאדת אל-אקצה בלתי צפויה? האם ניתן היה למנוע אותה? מה ציפתה ישראל להשיג מהמלחמה? האם הציפיות התגשמו? בשאלות אלה עוסק הספר. זהו ניתוח סוציולוגי של הגורמים החברתיים, התרבותיים והפוליטיים הגורמים למלחמה, המעניקים לה לגיטימציה והמקשים על סיומה.

למידע נוסף על הספר באתר ההוצאה >>