מה שיותר עמוק יותר כחול?

יום פתוח

הצטרפו אלינו ב-3.2.17 ליום פתוח שבו תוכלו לשאול את כל השאלות שלכם בנוגע לרישום ולקבלה לתואר ראשון ושני באוניברסיטת תל אביב

שוניות האלמוגים הרדודות (30-0 מטרים) מהוות את "יערות הגשם" של הים והינן רק קצה הקרחון של מערכת אקולוגית נרחבת הנמתחת אל המעמקים. בעידן של שינויי אקלים עולמיים, זיהום מי הים ובנייה לאורך החוף, שוניות האלמוגים הרדודות נמצאות תחת איום ממשי לקיומן. את המצב יצטרכו להציל שוניות האלמוגים החיות בעומק רב יותר. אך האם הן יצליחו?

 

השאלה היא, האם מינים מסוימים של אלמוגים יצליחו למצוא מפלט בעומק, והאם תוצרי רבייה של אלמוגים מהעומק יוכלו יום אחד לאכלס את השוניות הרדודות?

 

במעבדה של פרופ' יוסי לויה מהמחלקה לזואולוגיה בפקולטה למדעי החיים ע"ש ג'ורג' ס.וייז, נחקרת שונית האלמוגים המזופוטית במפרץ אילת (בעומקים 150-30 מטרים) באמצעות טכנולוגיות ימיות חדשניות, צלילה טכנית, רובוטים תת ימיים, צילום מתקדם ועוד. תוצאות המחקרים גילו את קיומה של שונית אלמוגים עשירה ומגוונת המהווה המשך של השונית הרדודה. אלמוגי העומק, בדומה לאלמוגי השונית הרדודה, מתרבים, מבצעים פוטוסינתזה בהצלחה, ומציגים פלואורסנציה מרהיבה, הודות לחלבונים ייחודיים, המאפשרים לאלמוגים לזהור במגוון צבעים, בסביבה בה האור הכחול הוא הדומיננטי. מחקר זה נותן נקודת אור בנוגע לעתידן של שוניות האלמוגים בעולם ועם זאת מעלה שאלות רבות נוספות.

 

צילום: אור בן-צבי

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>