תואר במדעי החתול

עודכן: 03.09.2020

אלונה וגרי, זוג סטודנטים בפקולטה למדעים מדויקים, משלבים מחקר ואהבת בעלי חיים בקמפוס

הלוחשים לחתולים. אלונה מסלניקוב וגרי רוזנמן
הלוחשים לחתולים. אלונה מסלניקוב וגרי רוזנמן

כל מי שמסתובב בקמפוס יודע שלכל בניין שמכבד את עצמו יש להקת חתולים מרשימה משלו. קהילת החתולים של אוניברסיטת תל אביב מונה כ-250 חברים וחברות והם זוכים אצלנו למקום של כבוד. בעוד שרובנו עוברים ליד החתולים ואולי מגניבים ליטוף פה ושם, עבור אלונה מסלניקוב וגרי רוזנמן, סטודנטים בפקולטה למדעים מדויקים ע"ש ריימונד ובברלי סאקלר, הטיפול והדאגה לחתולים הפכו לפרוייקט של ממש. הכל התחיל מכך שהאכילו את החתולים המקומיים ליד המעבדות שלהם. אבל בזמן הגל הראשון של הקורונה, שבמהלכו כולנו היינו בבית והקמפוס התרוקן, הם התחילו לדאוג ליותר ויותר מקהילת החתולים המקומית.

 

הלוחשים לחתולים

גרי רוזנמן, דוקטורנט בבית הספר לפיזיקה ולאסטרונומיה ע"ש ריימונד ובברלי סאקלר, מבצע מחקר בתחום הפיזיקה הקוונטית אצל פרופ' עדי אריה. לאחרונה פורסם מחקר בהובלתו, שבו הצליח צוות החוקרים ליצור תנאי מעבדה מיוחדים, שאיפשרו להם למדוד בצורה מדעית תופעה קוונטית שנחזתה לפני כמאה שנה. כשהוא לא עסוק במחקר שלו, הוא מרצה בסמסטר קיץ, ולאורך השנה מתרגל ומדריך מעבדות.

 

בתוך הלו"ז הצפוף שלו, מוצא גרי זמן לדאוג גם לחתולים, יחד עם חברתו לחיים אלונה, סטודנטית לתואר ראשון בכימיה, שעובדת במעבדתה של פרופ' הדס ממן, ראשת התוכנית להנדסת סביבה בפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן. "מרגע שכף רגלי דרכה לראשונה בקמפוס, הכרתי כל חתול אפשרי באזור. בהתחלה היינו מאכילים בפינה קטנה בפקולטה שלמדנו בה וקצת בפקולטות השכנות, ומה שנקרא - התרחבנו", מספרת אלונה בחיוך, וגרי ממשיך את דבריה: "בתקופת הקורונה, כשהאוניברסיטה התרוקנה, שמנו לב שאין מי שיעשה את זה, אז התחלנו להאכיל יותר ויותר. בהתחלה בכל האזור של הנדסה ומדעים מדויקים, ואז גם ברפואה, במיטשל ובגילמן. התרחבנו גם למרכז הספורט, שלשם אף אחד לא היה מגיע בזמן הסגר. ואז התחילו לדבר איתי כל מיני מאכילים ותיקים, שלא ידעתי בכלל על קיומם".

 

כולם בסדר (מתוך עמוד הפייסבוק של קבוצת חתולים בקמפוס - אוניברסיטת תל אביב)

 

רכב מלא בשקי מזון לחתולים

המחקר של גרי הוגדר כחיוני, ולכן בתקופת הסגר והעוצר קיבל אישור להגיע לקמפוס. "מסתבר שהמאכילים המסורתיים בקמפוס שייכים לקבוצות הגיל שנמצאות בסיכון, ולכן הם לא יכלו להיכנס. אני ממילא המשכתי להגיע הנה 7 ימים בשבוע, בשביל המחקר. אז פרסמנו פוסט בפייסבוק וביקשנו עזרה בתרומות, שלהפתעתנו זרמו במהירות. רכשנו כמויות עצומות של מזון לחתולים, והתחלנו להאכיל את כל החתולים באוניברסיטה. הרכב שקניתי זמן קצר לפני כן התמלא בשקים של 18 קילו ובפחיות שימורים, וכך זה נמשך במשך כל תקופת העוצר והסגר. אגב, ספרנו אותם. יש בערך 250 חתולים, ואלו רק אלה שיוצאים אלינו", מגלה גרי.

 

במקביל, לבקשת המאכילים המודאגים, שחששו לגורלם של בני חסותם שנותרו לבד בקמפוס, הם התחילו לצלם ולתעד את החתולים שהם מאכילים, ולהעלות את תמונותיהם בקבוצת הפייסבוק חתולים בקמפוס – אוניברסיטת תל אביב. "לא פעם ביקשו מאיתנו לצלם את החתול הזה והזה מהבניין הזה והזה, וזה הפך אצלנו לחלק מהנוהל", מספר גרי. "אנשים ממש דאגו לחתולים 'שלהם', ורצו לראות שהם באמת בסדר".

 

מלא בשקי מזון. המושב האחורי של הרכב של גרי (מתוך עמוד הפייסבוק של קבוצת חתולים בקמפוס - אוניברסיטת תל אביב)

 

חתולים עם לו"ז

בעוד שהמאכילים המסורתיים נהגו להגיע בשעות הבוקר, גרי ואלונה התפנו למלאכה בעיקר בערב ובשעות הקטנות של הלילה, בתום יום הפעילות במעבדה. "כך גילינו שיש פה חתולים עם לו"ז. יש כאלה שיוצאים בצוהריים, אחרים יוצאים רק כשיורד החושך, ובעצם נחשפנו להמון חתולים חדשים שלא הכרנו, ושגם המאכילים הוותיקים לא ידעו על קיומם", מספר גרי.

 

על השאלה כמה זמן לוקח לפגוש את כל החתולים האקדמיים יש שתי תשובות: "אם עושים את זה מהר, בלי ללטף אותם, זה לוקח בערך שעה, אבל סיבוב האכלה מלא שכולל יחס אישי יכול לקחת גם שעתיים וחצי. לפעמים הליטוף היה חסר להם יותר מאוכל", אומרת אלונה.

 

זוג החוקרים הצעירים מעיד על עצמו שהוא פעיל למען חתולים גם בסביבה הקרובה שמחוץ לתחומי האוניברסיטה. "אנחנו בקשר עם פעילים אחרים, ודואגים לעשות פה מבצעי עיקור וסירוס, על מנת לשמור על האוכלוסייה הקיימת בריאה וכדי למנוע התרבות לא מבוקרת", הם אומרים. "אנחנו משתדלים להעניק להם טיפול רפואי כשצריך, ומשגיחים שיהיו שבעים ובריאים. המסר שלנו הוא: יחד עם האחריות שלנו לדאוג לחתולים, חשוב לנו להנחיל בקרב האוכלוסייה האוניברסיטאית את הסובלנות כלפיהם והקבלה שלהם. בכל זאת, זה הבית שלהם בדיוק כמו שזה מקום המחקר והלימודים שלנו".

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>