שומרי הסף של הקמפוס

עודכן: 05.05.2020

רוני חמדי, האיש שלנו בשער 4, לא נטש את המשמרת גם בימי הסגר הגדול

רוני חמדי שומר על הטמפרטורות בשער 4
רוני חמדי שומר על הטמפרטורות
לא שיערנו ש...
  • כשהוקמה אוניברסיטת תל אביב, השער הראשון שפתחה היה שער רמינסיאנו, הלוא הוא שער 4
  • זהו השער הפעיל ביותר והוא פתוח 24/7 במהלך כל השנה
  • בימים רגילים נכנסים מדי יום לקמפוס כ-6,000 כלי רכב, מכלל השערים
  • סה"כ ישנם 10 שערים

בימים כתיקונם הם מאיישים את כל שערי הקמפוס, שומרים על ביטחון הנכנסים ומונעים כניסתם של כאלה שאינם מורשים לכך. בחודשיים האחרונים הפכו חברי צוות הביטחון של אוניברסיטת תל אביב למודדי חום ממוגנים מכף רגל ועד ראש, שמבקשים בסמכותיות מכל מי שמעוניין להגיע אל המשרדים ואל מעבדות הקמפוס לחבוש מסיכה ולהציג להם הצהרת בריאות יומית. שאלנו את רוני חמדי, שעובד ביחידת הביטחון של הקמפוס כבר 15 שנה ואחראי על אחד השערים העסוקים בקמפוס, איך הוא עושה את זה ועוד עם חיוך.

 

איך הרגשת כשאמרו לך שמעכשיו תצטרך להיות ממוגן במהלך כל המשמרת, כולל חליפה, כפפות, מסכה ומגן שקוף?

"קודם כל חשוב לשמש דוגמה, במיוחד כשאנחנו בתפקיד שבו אנחנו אמונים על בטחונם של באי האוניברסיטה. מעבר לזה, ולמרות שהמציאות לא פשוטה, כשמגיעים אנשים לשער צריך לקבל אותם בחיוך ובצורה מקצועית, תוך קיום כל הנהלים שאנחנו מחויבים אליהם לפי משרד הבריאות".

 

אתה נחשב פה למעודד לאומי. האם יש אנשים שמעודדים אותך כשהם פוגשים אותך כאן?

"אני מקבל את כל מי שמגיע בחיוך ובאהבה, ומסביר להם שכל הבדיקות האלה הן לטובתם. ויש הרבה כאלה שאומרים לי 'תהיה חזק וכל הכבוד על התקופה הזו ושנעבור את זה בעזרת השם ביחד'".

 

האם המבקרים מקבלים את הבדיקות בהבנה או שיש כאלה שעושים בעיות?

"כשאתה פונה לאנשים בגישה יפה אז כן. מאוד חשוב למלא את נהלי האוניברסיטה בכפוף להוראות הביטחון ומשרד הבריאות, מכיוון שיש לזה השלכות. אם מישהו חולה נכנס לקמפוס בעצם נצטרך לסגור את המקום. ולכן אנשים מבינים שאנחנו שומרים על המקום גם מבחינה בטחונית, וגם מבחינה בריאותית לטובתם".

 

יכול להיות שדווקא עכשיו, בתקופה הזו, אנשים יותר סבלניים?

"מטבע הדברים, ברגע שאתה מסביר למה הדברים נעשים כך, וככל שהמודעות גוברת - אנשים יותר סבלניים. בהתחלה היו כאלה שהגיבו בצורה לא נוחה, אבל אפשר להבין אותם, כי כל אחד מגיע מהבית, ואולי שם המצב לחוץ ומתוח. היום כבר מבינים יותר, ומבינים שזה לטובתם והכל יותר זורם".

 

קרה שנאלצת לומר למבקר שהוא צריך לעשות סיבוב פרסה כי הוא לא עומד בקריטריונים הבריאותיים?

"כן. הגיע מישהו שהיה לו חום גבוה, שלא אמר שהוא מגיע לקחת דברים כדי שיוכל לעבוד בסגר, ולא יכולנו לתת לו להתקדם פנימה. רק באישור מיוחד אפשרנו להיכנס כדי לקחת ממשרדו דברים שחיוניים לו לעבודה מהבית".

 

דואגים לך בבית?

"בוודאי. אין ספק שברגע שאתה עובד עם ציבור יש בזה סיכון מסוים. כמו שאת רואה אני לא לוקח שום ריזיקה, ולו הדבר הקל ביותר, כדי שכולנו נהיה בריאים".

 

יש משהו שתתגעגע אליו מהתקופה הזו?

"ממש לא. אני מתגעגע לשגרה, שהיא אמנם הרבה יותר לחוצה בשער הזה, שנכנסים דרכו המון אנשים ביום לקמפוס, אבל אין כמו השגרה, בבריאות טובה וכמובן שאני מאמין שביחד ננצח".

 

עדי לייטמן, מנהל יחידת הביטחון באגף הנדסה ותחזוקה, מסביר: "למרות שכל עובדי יחידת הביטחון חיוניים תמיד, נאלצנו לצמצם במהלך ימי הקורונה פעילות בעקבות הנחיות משרד הבריאות, ולהישאר עם צוות חירום בלבד, שאייש את השערים שנותרו פתוחים, והוא מורכב מעובדים ותיקים וחדשים, שתרומתם מוערכת ביותר. חשוב לציין כי העבודה בשערים אינה קלה כלל, ובנוסף לביצוע בדיקות החום ובדיקת הצהרות הבריאות לכל הנכנס בשערים, על אף הסכנה להידבק בנגיף הקורונה, מתווסף גם עניין הערנות לפח"ע, שהיא בראש מעייננו מלכתחילה".

 

עוד הוא מוסיף "אט אט אנו חוזרים לשגרה, בהתאם להנחיות משרד הבריאות והנהלת האוניברסיטה, בתקווה לימים טובים יותר. לאחרונה פתחנו שערים נוספים כדי להקל על הלחץ. אני רוצה להודות לכל העושים במלאכה, ולקהל העובדים הנכנסים בשערים, שלעתים נאלצים להתעכב בפקקים שנוצרים, תוך הבנת המצב וכיבוד עבודת המאבטחים".

 

יש אישור כניסה? כשרוני בשטח אף אחד לא במתח

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>