פרופ' רחל [חלי] דנקנר

סגל אקדמי קליני בביה"ס לבריאות הציבור
ביה"ס לבריאות הציבור סגל אקדמי קליני
פרופ' רחל [חלי] דנקנר
פקס: 03-5349607
משרד: רפואה-סאקלר, 911

מידע כללי

אפידמיולוגית ראשית - מכון גרטנר לחקר אפידמיולוגיה ומדיניות בריאות, מרכז רפואי ע"ש ח. שיבא, תל השומר

פרופסור מן המניין, מסלול רגיל – החוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת, בית הספר לבריאות הציבור, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל אביב

מנהלת - מכון מחקר ופיתוח, ביה"ח השיקומי "רעות תל אביב"

חוקרת עמיתה - Patient Oriented Research, The Feinstein Institute for Medical Research Manhasset, North Shore, New York 11030, USA

קורות חיים

1991 – תואר M.D., ביה"ס לרפואה, האוניברסיטה העברית בירושלים.

1995 – תואר M.P.H., ביה"ס לבריאות הציבור ע"ש ג'והנס הופקינס, בולטימור, מרילנד, ארה"ב.

1998 – מומחית בבריאות הציבור, רפואה.

1999 – דיפלומה ברפואת ספורט, לימודי המשך בביה"ס לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל אביב.

2001 – הסמכה ברפואת צלילה, חיל הים הישראלי.

2001, 2002 – הסמכה לרופאי נבחרות ספורט, American College of Sports Medicine (ACSM)

2007-2009 – קלינאית חוקרת בפיתוח תרופות לסוכרת, חברת פייזר, קונטיקט, ארה"ב

2010, 2018, 2019 – הסמכה ל-GCP (Good Clinical Practice)

 

תחומי מחקר

מידע נוסף על פרופ' דנקנר זמין באתר הבא : ORCID

פרופ' דנקנר מתמקדת במחקריה אחר מחלות כרוניות, בדגש על מחלות לב וכלי דם, כמו גם בקשר בין מחלות אלו למחלות הסרטן. 

מחלות לב וכלי דם:

מחקר התערבות רב מרכזים ביזמת פרופ' דנקנר ובו גויסו מעל 1,100 חולים ערב הניתוח ובוצע מעקב כעבור שנה בביתם של כ-900 מהם הדגים כי ניתן להכפיל את אחוז החולים שמטופלים בשיקום לב במהלך השנה שלאחר הניתוח באמצעות התערבות זולה, פשוטה ומינימאלית: מתן מידע לחולה לגבי זכותו לקבל את הטיפול והסבר על חשיבות הטיפול המניעתי הזה וכיצד על החולה לפנות לקבלת הטיפול. מאז הסתיים המחקר הפעיל, בשנת 2007, מתבצע עדכון תמותה לעוקבת החולים. נמצא כי היתרון ההישרדותי המוקנה עם ההשתתפות בשיקום לב מתגלה רק מהשנה השלישית לערך בחולי הלב שאינם סוכרתיים ומהשנה החמישית לערך בחולי הלב הסוכרתיים. בין האתגרים של מחקר זה הוא הצורך להתגבר על העדר הרנדומיזציה בהליכה לשיקום לב, וננקטות שיטות סטטיסטיות מתקדמות בכדי להקטין את השפעת הערפלנים הידועים והבלתי ידועים. כיום מתקיים מחקר לבדיקת מאפיינים בסביבת המגורים של חולי הלב בעוקבת המחקר, תוך התמקדות בשיטות למדידת הסביבה הירוקה והקשר של סביבה זו להליכה לשיקום לב, לאורח חיים פעיל גופנית, לאיכות החיים ולמשתנים שונים של חולי הלב כעבור שנה מהניתוח. מחקר זה החל בתמיכת הקרן לבריאות וסביבה וכיום נתמך על ידי הקרן הלאומית למדעים. הקשר בין הסביבה הירוקה לבין התמותה לאורך הזמן שחלף מהניתוח והתחלואה נבדק אף הוא. עבודה זו נעשית במסגרת עבודת תואר שלישי של דוקטורנטית.

המחקר הישראלי לאי סבילות לגלוקוז, יתר לחץ דם, והשמנה הוא מחקר אורך שהחל בשנות ה-60 של המאה הקודמת, בדגימה אקראית מרובדת של האוכלוסייה הישראלית היהודית, ועקב אחרי עוקבה של כ-5700 גברים ונשים מארבעת המוצאים העיקריים (אירופה-אמריקה, צפון-אפריקה, מזרח הים התיכון ומערב אסיה, תימן ועדן) מאז. המעקב השלישי אחר שורדי המחקר בוצע על ידי פרופ' דנקנר לאחר השגת מימון ראשוני מהמדען הראשי של משרד הבריאות ובהמשך מקרן רסל-ברי, בתחילת שנות 2000. בוצעו מבחני העמסת סוכר, תרשימי א.ק.ג., מדידות אנטרופומטריות, דגימות דמים, והעברת שאלונים מפורטים לכ-1200 ממשתתפי המחקר. קובץ המחקר הוצלב עם רשם הסרטן הישראלי, לטובת חקירת הקשר בין ערכי האינסולין האנדוגני באנשים בוגרים והסיכון לסרטן. בנוסף, לאחר שבוצעו שאלונים תזונתיים מדוקדקים לקבוצה של כ-630 ממשתתפי המחקר, נבדק הקשר בין אורח החיים (מאפייני תזונה, פעילות גופנית, עישון) וסרטן. נבדק הערך המאבחן של מצב טרום סוכרת באמצעות בדיקת ערכי סוכר בדם כעבור שעה מהעמסת סוכר, כתחליף לבדיקתו כעבור שעתיים. בעבודות נוספות נבדקו תרשימי הא.ק.ג. שנעשו בשלב השני של המחקר והקשר של הפרעות מינוריות בהולכה החשמלית של שריר הלב והתמותה לאורך 30-שנה. נבחן הערך הפרוגנוסטי של ממצאים מקריים הנחשבים לחסרי משמעות קלינית בתרשים א.ק.ג. שנעשה האוכלוסייה בוגרת ובריאה לגבי הארעות של תחלואה קרדיווסקולרית לאורך 23 שנה, ולגבי תמותה-כוללת לאורך 35 שנה. נבדקה הערכת הבריאות הסובייקטיבית של חברי העוקבה ומצב הסוכרת. נתוני המחקר נכנסו לשיתופי פעולה עולמיים, אשר הניבו עבודות רב לאומיות לבחינת מגמות עולמיות במשקל, בלחץ הדם, ובתחלואה קרדיווסקולרית בכלל. כיום, משמשים נתוני המחקר לעבודת דוקטורט בנושא של ריבוי תרופות בקשישים בקהילה והפרוגנוזה שלהם. נעשה שימוש בטכניקות של לימוד מכונה, לאחר שקובץ הנתונים הועבר לפלטפורמת תמנ"ע לטובת הצלבתו עם מאגר אישפוזים ועם מידע על סיבות פטירה.

מחקרים בתחום מחלת השבץ המוחי: מחקר להבנת חוויית נפגע השבץ ובן המשפחה שהוא המטפל העיקרי. מחקר זה, שזכה למימון מהמכון הלאומי, נערך בשיתוף פעולה עם חמש יחידות נוירולוגיות ברחבי ישראל, בהן גוייסו 600 חולים ו-250 בני משפחה שהם המטפל העיקרי, משתתפי המחקר. כל המשתתפים רואיינו טלפונית לאורך השנה שלאחר הארוע ונאסף מידע על צרכי החולה, השיקום והטיפול הרפואי, איכות החיים והיכולת התפקודית, מצב דכאון וחרדה, מצב קוגניטיבי, העומס בו נתון המטפל העיקרי, ועוד. מחקר נוסף, בשיתוף פעולה עם קופות החולים מכבי וכללית, ועם הביטוח הלאומי, בו מתבצע מעקב אחר עוקבת נפגעי שבץ (כ-100,000 חולים) מהשנים 2008-9 ואילך, מאז ארוע השבץ ועד היום לצריכת שירותי רפואה, לטיפולי שיקום ולנתוני נכות וקצבאות. המטרה היא להעריך את העלות הישירה והעקיפה של מחלת השבץ למדינת ישראל. 

מחקר שנערך כיום, בשת"פ עם קרדיולוגים משיבא ומה-Mayo Clinic, אותו יזמה פרופ' דנקנר, בודק את השכיחות של פרפור עליות לאחר ניתוח מעקפים, ואת השלכות התופעה על הפרוגנוזה של החולים. כל מנותחי המעקפים לעורקים הכליליים של שריר הלב מביה"ח שיבא ב-15 השנים האחרונות נכללים במחקר זה, וקובץ המחקר יוצלב עם רשם השבץ ועם קובץ אבחנות אשפוז על פלטפורמת תמנ"ע. במקביל, נבנה קובץ מחקר עבור מנותחי המעקפים של ה-Mayo Clinic ובעזרת שיטות של לימוד מכונה יאותרו חולים בעלי סיכון לפיתוח הפרפור בסמוך לניתוח. בהמשך יורחב המחקר למציאת דרכים למניעת התופעה.

הקשר בין סוכרת, איזון סוכרת, תרופות לסוכרת, ומחלת הסרטן:

במסגרת שיתוף פעולה מאז שנת 2012 עם מכון המחקר של שירותי בריאות כללית ובמימון של הקרן האירופית לחקר הסוכרת (EFSD), הוצלבו נתוני מבוטחי כללית בני 21 ומעלה עם נתוני רשם הסרטן הישראלי ונערך מחקר קוהורט היסטורי, שכלל 2.3 מיליון מבוטחים לבחינת קשר זה. נמצא כי הקשר השלילי הנצפה בין סוכרת לבין גידולים פחות ממאירים של בלוטת הערמונית, נובע, קרוב לוודאי מהבדיקות לגילוי מוקדם של הגידול, ולא מהשפעה מגנה כלשהי של מחלת הסוכרת. ממצא שעדיין נבחן הוא הערך הנמוך יותר של חלבון ה-PSA בסוכרתיים, אשר תואר במחקר, באמצעות עקומות ערכי החלבון בגברים בריאים ובגברים סוכרתיים.

בכדי לבחון הסברים אפשריים לקשר הטמפורלי שנמצא בין מחלת הסוכרת למחלת הסרטן נמשך בירור הקשר בין איזון הגלוקוז לבין הסיכון לסרטן, תוך פיתוח מודלים מורכבים להשלמת ערכים חסרים של גלוקוז והמוגלובין מסוכרר. זאת בעקבות תיאוריות שגורסות כי יתכן והסביבה ההיפרגליקמית מיטיבה עם הגידול הסרטני ומאפשרת לו לצמוח ולשגשג בגוף החולה הסוכרתי, עקב הדרישה האנרגטית הגבוהה של הגידול הממאיר. בעבודתה של פרופ' דנקנר דווחו ממצאים שמסבירים רק באופן חלקי את הקשר בין איזון סוכרת לבין הסיכון לסרטן. עבודה נוספת בחנה את הקשר בין שימוש בתרופה מטפורמין, המשמשת לאיזון גלוקוז, ואשר בשנים האחרונות דווחה כתרופה המגנה על חולי הסוכרת מסרטנים ואף נבדקת כיום במחקר קליני באנגליה כטיפול בסרטן בלוטת הערמונית. דיווחים אלו נשענים על מחקרים תצפיתיים ואין עדיין מחקרים אקראיים מבוקרים שמדגימים עדות כזו. במקביל בוצעו ניתוחים מורכבים לבחינת הקשר תלוי הזמן בין השימוש בכלל התרופות לסוכרת לאורך חייו של חולה הסוכרת, תוך התייחסות למינון ולמשך הנטילה ולשילובים השונים של נטילת התרופות לסוכרת, כולל אינסולין, לבין הסיכון לסרטן בכלל ולסרטנים סגוליים. ייחודו של המחקר הוא בכך שהוא מבוצע על אוכלוסייה אחת גדולה, ללא הטיית בחירה, המתאפיינת בנגישות גבוהה לטיפול רפואי (בהשוואה לעולם) ובאחידות בגישה הטיפולית, כמו גם בטיב הנתונים ואיכותם הגבוהה.

מחקר עוקבה היסטורי במימון המדען הראשי של משרד הבריאות, בדק את הקשר בין צריכת בשר מעובד ובשר בכלל לבין היארעות סרטני מערכת העיכול באוכלוסייה הישראלית. המחקר הוא פרי שיתוף פעולה עם מספר חוקרים בישראל שיכלו לספק נתוני תזונה של אוכלוסייה ישראלית בריאה, אותם הם אספו לאורך עשרות השנים האחרונות. מחקר זה לא מצא קשר, באוכלוסייה הישראלית, בין אכילת בשר לסוגיו, לבין סיכון לסרטני מערכת העיכול או סרטן קולורקטלי.

 

פרסומים

רשימת הפרסומים המלאה של פרופ' דנקנר זמינה באתרים הבאים :  Pubmed / Google Scholar / Web Of Science

 

רשימת פרסומים נבחרים מ - 5 השנים האחרוניות:

 

  1. Mild-to-Moderate Kidney Dysfunction and Cardiovascular Disease: Observational and Mendelian Randomization Analyses. Gaziano L, Sun L, Arnold M, Bell S, Cho K, Kaptoge SK, Song RJ, Burgess S, Posner DC, Mosconi K, Robinson-Cohen C, Mason A, Bolton TR, Tao R, Allara E, Schubert P, Chen L, Staley JR, Staplin N, Altay S, Amiano P, Arndt V, Ärnlöv J, Barr ELM, Björkelund C, Boer JMA, Brenner H, Casiglia E, Chiodini P, Cooper JA, Coresh J, Cushman M, Dankner R, Davidson KW, de Jongh RT, Donfrancesco C, Engström G, Freisling H, de la Cámara AG, Gudnason V, Hankey GJ, Hansson PO, Heath AK, Hoorn EJ, Imano H, Jassal SK, Kaaks R, Katzke V, Kauhanen J, Kiechl S, Koenig W, Kronmal RA, Kyrø C, Lawlor DA, Ljungberg B, MacDonald C, Masala G, Meisinger C, Melander O, Moreno Iribas C, Ninomiya T, Nitsch D, Nordestgaard BG, Onland-Moret C, Palmieri L, Petrova D, Garcia JRQ, Rosengren A, Sacerdote C, Sakurai M, Santiuste C, Schulze MB, Sieri S, Sundström J, Tikhonoff V, Tjønneland A, Tong T, Tumino R, Tzoulaki I, van der Schouw YT, Monique Verschuren WM, Völzke H, Wallace RB, Goya Wannamethee S, Weiderpass E, Willeit P, Woodward M, Yamagishi K, Zamora-Ros R, Akwo EA, Pyarajan S, Gagnon DR, Tsao PS, Muralidhar S, Edwards TL, Damrauer SM, Joseph J, Pennells L, Wilson PWF, Harrison S, Gaziano TA, Inouye M; Million Veteran Program, Baigent C, Casas JP, Langenberg C, Wareham N, Riboli E, Michael Gaziano J, Danesh J, Hung AM, Butterworth AS, Wood AM, Di Angelantonio E; Emerging Risk Factors Collaboration/EPIC-CVD/Million Veteran Program. Circulation. 2022 Oct 31. doi: 10.1161/CIRCULATIONAHA.122.060700. Online ahead of print. PMID: 36314129
  2. High variation between healthcare professionals in nutrition therapy plans of patients with feeding tubes admitted to a long-term rehabilitation center from an acute-care hospital. Marom P, Rayyan-Assi H, Stein-Reisner O, Brik M, Gershoni-Kait M, Bornstein L, Zalcman BG, Albukrek D, Dankner R. Nutr Clin Pract. 2022 Sep 25. doi: 10.1002/ncp.10910. Online ahead of print. PMID: 36161357.
  3. The insulin sensitivity Mcauley index (MCAi) is associated with 40-year cancer mortality in a cohort of men and women free of diabetes at baseline.  Moshkovits Y, Rott D, Chetrit A, Dankner R. PLoS One. 2022 Aug 3;17(8):e0272437. doi: 10.1371/journal.pone.0272437. eCollection 2022. PMID: 35921366
  4. [PREDICTION MODEL FOR ASSESSING PHYSICAL FITNESS IN CARDIAC PATIENTS]. Bagizada S, Chetrit A, Dankner R. Harefuah. 2022 Jul;161(7):419-425. PMID: 35833427 Hebrew.  
  5. Association between Self-Classification of COVID-19 Risk Levels and Adverse Lifestyle Changes among Physically Active Older Adults Following the Coronavirus Outbreak. Marom P, Zalcman BG, Dankner R. Int J Environ Res Public Health. 2022 Jun 8;19(12):7039. doi: 10.3390/ijerph19127039. PMID: 35742285
  6. Is health-related quality of life 1-year after coronary artery bypass graft surgery associated with living in a greener environment? Sadeh M, Agay N, Brauer M, Chudnovsky A, Ziv A, Dankner R. Environ Res. 2022 Sep;212(Pt C):113364. doi: 10.1016/j.envres.2022.113364. Epub 2022 Apr 26. PMID: 35487257
  7. Hyperglycaemic disorders associated with PCSK9 inhibitors: a real-world, pharmacovigilance study. Goldman A, Raschi E, Cukierman-Yaffe T, Dankner R, Shouval R, Shechter M, Ben-Zvi I, Gerstein HC, Maor E. Eur J Prev Cardiol. 2022 Jul 20;29(9):1334-1342. doi: 10.1093/eurjpc/zwab209. PMID: 34897409
  8. Metformin Treatment Among Men With Diabetes and the Risk of Prostate Cancer: A Population-Based Historical Cohort Study. Freedman LS, Agay N, Farmer R, Murad H, Olmer L, Dankner R. Am J Epidemiol. 2022 Mar 24;191(4):626-635. doi: 10.1093/aje/kwab287. PMID: 34893792
  9. Residential greenness and increased physical activity in patients after coronary artery bypass graft surgery. Sadeh M, Brauer M, Chudnovsky A, Ziv A, Dankner R. Eur J Prev Cardiol. 2021 Sep 20;28(11):1184-1191. doi: 10.1177/2047487319886017. Epub 2019 Dec 3. PMID: 34551086  
  10. Cardiovascular Toxicities of Antiangiogenic Tyrosine Kinase Inhibitors: A Retrospective, Pharmacovigilance Study. Goldman A, Bomze D, Dankner R, Fourey D, Boursi B, Arad M, Maor E. Target Oncol. 2021 Jul;16(4):471-483. doi: 10.1007/s11523-021-00817-2. Epub 2021 May 10. PMID: 33970401
  11. The association between insulin sensitivity indices, ECG findings and mortality: a 40-year cohort study. Moshkovits Y, Rott D, Chetrit A, Dankner R. Cardiovasc Diabetol. 2021 May 6;20(1):97. doi: 10.1186/s12933-021-01284-9. PMID: 33957929
  12. Erratum. Accuracy of 1-Hour Plasma Glucose During the Oral Glucose Tolerance Test in Diagnosis of Type 2 Diabetes in Adults: A Meta-analysis. Diabetes Care 2021;44:1062-1069.  Ahuja V, Aronen P, Pramodkumar TA, Looker H, Chetrit A, Bloigu AH, Juutilainen A, Bianchi C, La Sala L, Anjana RM, Pradeepa R, Venkatesan U, Jebarani S, Baskar V, Fiorentino TV, Timpel P, DeFronzo RA, Ceriello A, Del Prato S, Abdul-Ghani M, Keinänen-Kiukaanniemi S, Dankner R, Bennett PH, Knowler WC, Schwarz P, Sesti G, Oka R, Mohan V, Groop L, Tuomilehto J, Ripatti S, Bergman M, Tuomi T. Diabetes Care. 2021, Jun;44(6):1457. doi: 10.2337/dc21-er06c. Epub 2021 Apr 30. PMID: 33931489 Free PMC article. No abstract available.
  13. Accuracy of 1-Hour Plasma Glucose During the Oral Glucose Tolerance Test in Diagnosis of Type 2 Diabetes in Adults: A Meta-analysis. Ahuja V, Aronen P, Pramodkumar TA, Looker H, Chetrit A, Bloigu AH, Juutilainen A, Bianchi C, La Sala L, Anjana RM, Pradeepa R, Venkatesan U, Jebarani S, Baskar V, Fiorentino TV, Timpel P, DeFronzo RA, Ceriello A, Del Prato S, Abdul-Ghani M, Keinänen-Kiukaanniemi S, Dankner R, Bennett PH, Knowler WC, Schwarz P, Sesti G, Oka R, Mohan V, Groop L, Tuomilehto J, Ripatti S, Bergman M, Tuomi T. Diabetes Care. 2021 Apr;44(4):1062-1069. doi: 10.2337/dc20-1688. PMID: 33741697 Free PMC article. Review.
  14. Years of potential life lost in pre-diabetes and diabetes mellitus: data from a 40-year follow-up of the Israel study on Glucose intolerance, Obesity and Hypertension. Rapoport M, Chetrit A, Cantrell D, Novikov I, Roth J, Dankner R. BMJ Open Diabetes Res Care. 2021 Mar;9(1):e001981. doi: 10.1136/bmjdrc-2020-001981. PMID: 33692115
  15. High Expression Level of PPARγ in CD24 Knockout Mice and Gender-Specific Metabolic Changes: A Model of Insulin-Sensitive Obesity. Shapira S, Kazanov D, Dankner R, Fishman S, Stern N, Arber N. J Pers Med. 2021 Jan 15;11(1):50. doi: 10.3390/jpm11010050. PMID: 33467499
  16. Remote sensing metrics to assess exposure to residential greenness in epidemiological studies: A population case study from the Eastern Mediterranean. Sadeh M, Brauer M, Dankner R, Fulman N, Chudnovsky A. Environ Int. 2021 Jan;146:106270. doi: 10.1016/j.envint.2020.106270. Epub 2020 Dec 2. PMID: 33276312
  17. Cardiovascular adverse events associated with hydroxychloroquine and chloroquine: A comprehensive pharmacovigilance analysis of pre-COVID-19 reports. Goldman A, Bomze D, Dankner R, Hod H, Meirson T, Boursi B, Maor E. Br J Clin Pharmacol. 2021 Mar;87(3):1432-1442. doi: 10.1111/bcp.14546. Epub 2020 Sep 22. PMID: 32964535
  18. More recent, better designed studies have weakened links between antidiabetes medications and cancer risk. Dankner R, Roth J. Diabet Med. 2020 Feb;37(2):194-202. doi: 10.1111/dme.14179. Epub 2020 Jan 3. PMID: 31769894 Review.
  19. Imputing missing time-dependent covariate values for the discrete time Cox model. Murad H, Dankner R, Berlin A, Olmer L, Freedman LS. Stat Methods Med Res. 2020 Aug;29(8):2074-2086. doi: 10.1177/0962280219881168. Epub 2019 Nov 3. PMID: 31680633
  20. Data for a population based cohort study on abnormal findings of electrocardiograms (ECG), recorded during follow-up periodic examinations, and their association with long-term cardiovascular morbidity and all-cause mortality. Goldman A, Hod H, Chetrit A, Dankner R. Data Brief. 2019 Sep 5;26:104474. doi: 10.1016/j.dib.2019.104474. eCollection 2019 Oct. PMID: 31667239
  21. ApoE Genotype, Lipid Profile, Exercise, and the Associations With Cardiovascular Morbidity and 18-Year Mortality. Dankner R, Ben Avraham S, Harats D, Chetrit A. J Gerontol A Biol Sci Med Sci. 2020 Sep 25;75(10):1887-1893. doi: 10.1093/gerona/glz232. PMID: 31585002
  22. Incidental abnormal ECG findings and long-term cardiovascular morbidity and all-cause mortality: A population based prospective study. Goldman A, Hod H, Chetrit A, Dankner R. Int J Cardiol. 2019 Nov 15;295:36-41. doi: 10.1016/j.ijcard.2019.08.015. Epub 2019 Aug 7. PMID: 31412991
  23. Metformin Treatment and Cancer Risk: Cox Regression Analysis, With Time-Dependent Covariates, of 320,000 Persons With Incident Diabetes Mellitus. Dankner R, Agay N, Olmer L, Murad H, Keinan Boker L, Balicer RD, Freedman LS. Am J Epidemiol. 2019 Oct 1;188(10):1794-1800. doi: 10.1093/aje/kwz157. PMID: 31269196
  24. Cardiovascular Risk Factors Associated With Venous Thromboembolism. Gregson J, Kaptoge S, Bolton T, Pennells L, Willeit P, Burgess S, Bell S, Sweeting M, Rimm EB, Kabrhel C, Zöller B, Assmann G, Gudnason V, Folsom AR, Arndt V, Fletcher A, Norman PE, Nordestgaard BG, Kitamura A, Mahmoodi BK, Whincup PH, Knuiman M, Salomaa V, Meisinger C, Koenig W, Kavousi M, Völzke H, Cooper JA, Ninomiya T, Casiglia E, Rodriguez B, Ben-Shlomo Y, Després JP, Simons L, Barrett-Connor E, Björkelund C, Notdurfter M, Kromhout D, Price J, Sutherland SE, Sundström J, Kauhanen J, Gallacher J, Beulens JWJ, Dankner R, Cooper C, Giampaoli S, Deen JF, Gómez de la Cámara A, Kuller LH, Rosengren A, Svensson PJ, Nagel D, Crespo CJ, Brenner H, Albertorio-Diaz JR, Atkins R, Brunner EJ, Shipley M, Njølstad I, Lawlor DA, van der Schouw YT, Selmer RM, Trevisan M, Verschuren WMM, Greenland P, Wassertheil-Smoller S, Lowe GDO, Wood AM, Butterworth AS, Thompson SG, Danesh J, Di Angelantonio E, Meade T; Emerging Risk Factors Collaboration. JAMA Cardiol. 2019 Feb 1;4(2):163-173. doi: 10.1001/jamacardio.2018.4537. PMID: 30649175
  25. The metabolic syndrome and its components are differentially associated with chronic diseases in a high-risk population of 350 000 adults: A cross-sectional study.  Rayyan Assi H, Ziv A, Dankner R. Diabetes Metab Res Rev. 2019 May;35(4):e3121. doi: 10.1002/dmrr.3121. Epub 2019 Jan 28. PMID: 30600581
  26. Equalization of four cardiovascular risk algorithms after systematic recalibration: individual-participant meta-analysis of 86 prospective studies. Pennells L, Kaptoge S, Wood A, Sweeting M, Zhao X, White I, Burgess S, Willeit P, Bolton T, Moons KGM, van der Schouw YT, Selmer R, Khaw KT, Gudnason V, Assmann G, Amouyel P, Salomaa V, Kivimaki M, Nordestgaard BG, Blaha MJ, Kuller LH, Brenner H, Gillum RF, Meisinger C, Ford I, Knuiman MW, Rosengren A, Lawlor DA, Völzke H, Cooper C, Marín Ibañez A, Casiglia E, Kauhanen J, Cooper JA, Rodriguez B, Sundström J, Barrett-Connor E, Dankner R, Nietert PJ, Davidson KW, Wallace RB, Blazer DG, Björkelund C, Donfrancesco C, Krumholz HM, Nissinen A, Davis BR, Coady S, Whincup PH, Jørgensen T, Ducimetiere P, Trevisan M, Engström G, Crespo CJ, Meade TW, Visser M, Kromhout D, Kiechl S, Daimon M, Price JF, Gómez de la Cámara A, Wouter Jukema J, Lamarche B, Onat A, Simons LA, Kavousi M, Ben-Shlomo Y, Gallacher J, Dekker JM, Arima H, Shara N, Tipping RW, Roussel R, Brunner EJ, Koenig W, Sakurai M, Pavlovic J, Gansevoort RT, Nagel D, Goldbourt U, Barr ELM, Palmieri L, Njølstad I, Sato S, Monique Verschuren WM, Varghese CV, Graham I, Onuma O, Greenland P, Woodward M, Ezzati M, Psaty BM, Sattar N, Jackson R, Ridker PM, Cook NR, D'Agostino RB, Thompson SG, Danesh J, Di Angelantonio E; Emerging Risk Factors Collaboration. Eur Heart J. 2019 Feb 14;40(7):621-631. doi: 10.1093/eurheartj/ehy653. PMID: 30476079
  27. A historical cohort study on glycemic-control and cancer-risk among patients with diabetes. Dankner R, Boker LK, Boffetta P, Balicer RD, Murad H, Berlin A, Olmer L, Agai N, Freedman LS. Cancer Epidemiol. 2018 Dec;57:104-109. doi: 10.1016/j.canep.2018.10.010. Epub 2018 Oct 28. PMID: 30388485
  28. Is there evidence for sex differences in the association between diabetes and cancer? Dankner R, Boker LK, Freedman LS. Diabetologia. 2019 Jan;62(1):199-200. doi: 10.1007/s00125-018-4756-2. Epub 2018 Oct 27. PMID: 30368553 No abstract available.  
  29. Petition to replace current OGTT criteria for diagnosing prediabetes with the 1-hour post-load plasma glucose ≥ 155 mg/dl (8.6 mmol/L). Bergman M, Manco M, Sesti G, Dankner R, Pareek M, Jagannathan R, Chetrit A, Abdul-Ghani M, Buysschaert M, Olsen MH, Nilsson PM, Medina JL, Roth J, Groop L, Del Prato S, Raz I, Ceriello A. Diabetes Res Clin Pract. 2018 Dec;146:18-33. doi: 10.1016/j.diabres.2018.09.017. Epub 2018 Sep 28. PMID: 30273707 Review.
  30. Reuniting overnutrition and undernutrition, macronutrients, and micronutrients. Kim M, Basharat A, Santosh R, Mehdi SF, Razvi Z, Yoo SK, Lowell B, Kumar A, Brima W, Danoff A, Dankner R, Bergman M, Pavlov VA, Yang H, Roth J. Diabetes Metab Res Rev. 2019 Jan;35(1):e3072. doi: 10.1002/dmrr.3072. Epub 2018 Oct 4. PMID: 30171821 Review.
  31. Associations of dietitian follow-up counselling visits and physical exercise with weight loss one year after sleeve gastrectomy. Kessler Y, Olmer L, Raziel A, Goitein D, Dankner R. Eat Weight Disord. 2020 Feb;25(1):143-150. doi: 10.1007/s40519-018-0531-0. Epub 2018 Jul 10. PMID: 29987777
  32. Newly diagnosed type 2 diabetes may serve as a potential marker for pancreatic cancer.  Dankner R, Freedman LS, Gerstein HC, Roth J, Keinan-Boker L. Diabetes Metab Res Rev. 2018 Sep;34(6):e3018. doi: 10.1002/dmrr.3018. Epub 2018 Jun 17. PMID: 29673046
  33. Implementation of a competency-based medical education approach in public health and epidemiology training of medical students. Dankner R, Gabbay U, Leibovici L, Sadeh M, Sadetzki S. Isr J Health Policy Res. 2018 Feb 20;7(1):13. doi: 10.1186/s13584-017-0194-8. PMID: 29463297
  34. Lessons learned from the 1-hour post-load glucose level during OGTT: Current screening recommendations for dysglycaemia should be revised. Bergman M, Jagannathan R, Buysschaert M, Pareek M, Olsen MH, Nilsson PM, Medina JL, Roth J, Chetrit A, Groop L, Dankner R. Diabetes Metab Res Rev. 2018 Jul;34(5):e2992. doi: 10.1002/dmrr.2992. Epub 2018 Mar 24. PMID: 29460410
  35. Symptoms of depression and anxiety and 11-year all-cause mortality in men and women undergoing coronary artery bypass graft (CABG) surgery. Geulayov G, Novikov I, Dankner D, Dankner R. J Psychosom Res. 2018 Feb;105:106-114. doi: 10.1016/j.jpsychores.2017.11.017. Epub 2017 Dec 1. PMID: 29332626
  36. New onset diabetes in adulthood is associated with a substantial risk for mortality at all ages: a population based historical cohort study with a decade-long follow-up. Zucker I, Shohat T, Dankner R, Chodick G. Cardiovasc Diabetol. 2017 Aug 15;16(1):105. doi: 10.1186/s12933-017-0583-x. PMID: 28810857
  37. Use of Repeated Blood Pressure and Cholesterol Measurements to Improve Cardiovascular Disease Risk Prediction: An Individual-Participant-Data Meta-Analysis.  Paige E, Barrett J, Pennells L, Sweeting M, Willeit P, Di Angelantonio E, Gudnason V, Nordestgaard BG, Psaty BM, Goldbourt U, Best LG, Assmann G, Salonen JT, Nietert PJ, Verschuren WMM, Brunner EJ, Kronmal RA, Salomaa V, Bakker SJL, Dagenais GR, Sato S, Jansson JH, Willeit J, Onat A, de la Cámara AG, Roussel R, Völzke H, Dankner R, Tipping RW, Meade TW, Donfrancesco C, Kuller LH, Peters A, Gallacher J, Kromhout D, Iso H, Knuiman M, Casiglia E, Kavousi M, Palmieri L, Sundström J, Davis BR, Njølstad I, Couper D, Danesh J, Thompson SG, Wood A. Am J Epidemiol. 2017 Oct 15;186(8):899-907. doi: 10.1093/aje/kwx149. PMID: 28549073
  38. Reducing the prevalence of dysglycemia: is the time ripe to test the effectiveness of intervention in high-risk individuals with elevated 1 h post-load glucose levels?  Bergman M, Jagannathan R, Buysschaert M, Medina JL, Sevick MA, Katz K, Dorcely B, Roth J, Chetrit A, Dankner R. Endocrine. 2017 Mar;55(3):697-701. doi: 10.1007/s12020-017-1236-2. Epub 2017 Jan 25. PMID: 28124259
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>