ד"ר רפי גרוסגליק הוא בעל תואר ראשון במדעי ההתנהגות, תואר שני (בהצטיינות) בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה , ותואר דוקטור מהמחלקה לסוציולוגיה מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. כעת רפי הוא מלגאי פוסט-דוקטורט ע"ש יונתן שפירא, בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת ת"א. הוא מלמד באוניברסיטת בן-גוריון ובאוניברסיטה הפתוחה. החל מתשע"ה הוא מלמד בבי"ס ללימודי הסביבה ע"ש פורטר את הקורס "צריכה,תרבות,סביבה וחברה בעידן הגלוקאלי".
ד"ר רפי גרוסגליק

מידע כללי
קורסים בבית הספר ללימודי הסביבה
תחומי מחקר
- גלובליזציה של התרבות
- סוציולוגיה של אוכל
- צריכה ותרבות חומרית
פרסומים
Articles and Book Chapters
Grosglik, R. (accepted). Globalizing a National Dish. Ethnologie Française – Special Issue "Israël au Quotidien" [Everyday Israel].
Grosglik, R., & Ram U. (accepted). Chinese Food and Cultural Globalization in Israel. "Megamont" [In Hebrew].
Grosglik, R. (accepted). Post-National Organic: Globalization and the Field of Organic Food in Israel. Chapter in "Re-Thinking Organic Food and Farming in a Changing World", Bernhard Freyer and Jim Bingen (Eds.). Kluwer (springer).
Grosglik, R., & Ram, U. (2013). Authentic, Speedy and Hybrid: Representations of Chinese Food and Cultural Globalization in Israel. Food, Culture and Society, 16(2), 223-243.
Avieli, N., & Grosglik, R. (2013). Food and Power in the Middle East and the Mediterranean: Practical Concerns, Theoretical Considerations. Food, Culture and Society, 16(2), 181-195.
Grosglik, R. (2012). Symbolic Cosmopolitanism, Structural Hedonism: Organic Hummus and Cultural Glocalization in Israel. Hagar: Studies in Culture, Polity and Identities, 10(2), 139-159.
Avieli, N., & Grosglik, R. (2013). Food and Power in the Middle East and the Mediterranean – Editors' Introduction. Hagar: Studies in Culture, Polity and Identities,10(2), 3-15.
Grosglik, R. (2012). Global Ethical Culinary Fashion and a Local Dish: Organic Hummus in Israel. Critical Studies in Fashion & Beauty, 2(1-2), 165-184.
Grosglik, R. (2011). Organic Hummus in Israel: Global and Local Ingredients and Images. Sociological Research Online, 16(2), 3-14.
Edited Volumes (Guest Editor)
Avieli N., & Grosglik, R. (Eds.) (2013). Food, Power and Meaning in the Middle East and the Mediterranean – Special Issue in: Food, Culture and Society.
Avieli N., & Grosglik, R. (Eds.) (2012). Food, Power and Meaning in the Middle East and the Mediterranean – Special Issue in: Hagar - Studies in Culture, Polity and Identities.