פרופ' מרטין קופייק מהמחלקה למיקרוביולוגיה מולקולרית וביוטכנולוגיה נבחר לנשיא החברה לגנטיקה בישראל

פרופ' מרטין קופייק נבחר לנשיא החברה לגנטיקה בישראל, המקדמת נושאי מחקר וחינוך הקשורים להתפתחויות האחרונות בתחום הגנטיקה

09 מאי 2013

פרופ' מרטין קופייק מהמחלקה למיקרוביולוגיה מולקולרית וביוטכנולוגיה באוניברסיטת תל-אביב נבחר לנשיא החברה לגנטיקה בישראל. הוא מחליף בתפקיד את פרופ' קרן אברהם, המשנה לדקאן לנושאים קדם-קליניים בבית הספר לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב.

החברה לגנטיקה בישראל מקדמת נושאי מחקר וחינוך הקשורים להתפתחויות האחרונות בתחום הגנטיקה. החברה מספקת במה לתקשורת בין מדענים העוסקים במחקר, ברפואה, בחקלאות ובחינוך.

פרופ' קופייק מכהן כיו"ר הקתדרה ע"ש פאשה גול למיקרוביולוגיה שימושית ומנהל את מכון קונסטנטינר לגנטיקה מולקולרית. במעבדתו חוקר פרופ' קופייק את התהליכים ששומרים על החומר הגנטי ומונעים סרטן. בין היתר, עוסקת מעבדתו בחקר תהליכי תיקון הדנ"א וקביעת אורך הטלומרים (קצות הכרומוזומים).