אוניברסיטת תל אביב מתאבלת על לכתו של שמעון פרס, ראש הממשלה ונשיא המדינה לשעבר

שמעון פרס היה חבר יקר של אוניברסיטת תל אביב ושל ההשכלה הגבוהה בישראל והשתתף ברבים מציוני הדרך של האוניברסיטה לאורך השנים

28 ספטמבר 2016
אוניברסיטת תל אביב מתאבלת על לכתו של שמעון פרס, ראש הממשלה ונשיא המדינה לשעבר
צילום: קובי קנטור

אוניברסיטת תל אביב מתאבלת על לכתו של שמעון פרס, נשיא המדינה התשיעי, ראש הממשלה לשעבר ואחד מהאבות המייסדים של מדינת ישראל. פרס תרם רבות למדינה במהלך חייו, והיה שותף לאירועים רבים בתולדותיה של אוניברסיטת תל אביב.

בשנת 1985 קיבל שמעון פרס תואר ד"ר של כבוד של אוניברסיטת תל אביב, והיה חבר יקר של האוניברסיטה ושל ההשכלה הגבוהה בישראל. פרס יזם בשנת 2008 את תכנית מדעני וממציאי העתיד, שהחלה כפיילוט באוניברסיטת תל אביב ופועלת מאז ברוח חזונו. התכנית מאפשרת לתלמידים החל מחטיבת הביניים ובמהלך התיכון, למצות את הפוטנציאל הלימודי שלהם ולהשתייך לנבחרת מדעית-טכנולוגית   .

יהי זכרו ברוך.

שמעון פרס עם פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל אביב (באמצע), בעת קבלת תעודת הוקרה בטקס הענקת דוקטור כבוד בשנת 2012 (צילום: קובי קנטור)

תלמידי התכנית "מדעני וממציאי העתיד" עם הנשיא שמעון פרס, בחג הסוכות, 2012