תלמידי החוג לקולנוע קוצרים פרסים והישגים

תלמידים ובוגרים של החוג לקולנוע ולטלוויזיה באוניברסיטת תל-אביב רשמו בתקופה האחרונה שורה של הישגים מרשימים

01 נובמבר 2012
תלמידי החוג לקולנוע קוצרים פרסים והישגים

מכאן עד צפון ספרד

"אני חושב שזה הכי קרוב לאיך שהצילום נראה", סרטו של הסטודנט יובל המאירי, זכה במקום השני בפסטיבל הסרטים היוקרתי סן-סבסטיאן בקטגוריית International Film School Meeting. הפסטיבל הבינלאומי בעיר סן-סבסטיאן, שנמצאת בחבל הבאסקים אשר בצפון ספרד, נחשב לאחד מחמשת פסטיבלי הסרטים החשובים בעולם, והשנה ציינו שם שישים שנים להיווסדו.

בדרך לקאן

קטגוריית International Film School Meeting נחשבת לאחת הפלטפורמות החשובות בעולם עבור סטודנטים לקולנוע שמבקשים להציג את עבודותיהם. "אני חושב שזה הכי קרוב לאיך שהצילום נראה" הוא סרט ניסיוני קצר (תשע דקות), שבו בחור צעיר יוצר מחדש זיכרונות אבודים מן היום האחרון לחייה של אימו. הזכייה במקום השני בסן-סבסטיאן מעניקה לסרט את ההזדמנות להיות מוקרן בפסטיבל קאן שיתקיים בשנת 2013, וזאת כחלק ממסגרת שנקראת Short Film Corner. לפני חודשים אחדים השתתף הסרט גם בתחרות הרשמית של פסטיבל ירושלים לקולנוע.

ובישראל, תלמידים ובוגרים של החוג לקולנוע ולטלוויזיה באוניברסיטת תל-אביב הפגינו השנה נוכחות מרשימה מאוד גם ברשימת הזוכים של פסטיבל חיפה:

• "שבועיים גג", סרט הגמר של תלמיד החוג דני הכט, זכה במקום הראשון בתחרות הסרטים הקצרים.

• "איגור ומסע העגורים", סרטו של בוגר החוג יבגני רומן, זכה בציון לשבח בתחרות הסרט העלילתי הטוב ביותר.

• הסרט "שש פעמים", שאותו כתבה בוגרת החוג רונה סגל, זכה בפרס התסריט, וכן בפרס השחקנית הטובה ביותר ובקטגוריית סרטי הביכורים.

• "ברוכים הבאים או... משתתפים בצערכם", סרטו של בוגר החוג לאון פרודובסקי, זכה בציון לשבח.

• "רווקה פלוס", סרטו של בוגר החוג דובר קוסאשווילי, זכה בפרס השחקנית הטובה ביותר בתחרות פרסי תא המבקרים.

• במסגרת תחרות הפיצ'ינג, הוענק פרס עידוד פיתוח מטעם קרן הקולנוע הישראלי לסרט "פסל הזהב", סרטה המיועד של בוגרת החוג איה סומך, בהפקתו של בוגר החוג מרק רוזנבאום.