שש מדליות לחברי נבחרת ישראל באולימפיאדת המתמטיקה לנוער בהונג-קונג

הנבחרת, המונה שישה חברים מאוניברסיטת תל אביב לנוער, זכתה בשלוש מדליות כסף ושלוש מדליות ארד וסיימה במקום ה-22 מבין 117 מדינות

20 יולי 2016
שש מדליות לחברי נבחרת ישראל באולימפיאדת המתמטיקה לנוער בהונג-קונג

לאחר שהתחרתה באולימפיאדה הבינלאומית בהונג-קונג (ה-IMO), חוזרת נבחרת המתמטיקה של ישראל עם מדליות לכל חבריה. הנבחרת, המונה שישה חברים, סיימה במקום ה-22 מבין 117 מדינות, כשהיא עוקפת מדינות כמו אוסטרליה, צרפת, הודו, איראן, דנמרק ופינדלנד. חברי הנבחרת ירון ברודסקי, עומרי פאר ויואב אבידן זכו במדליות כסף, ובועז גוברמן, ליעם חנני ודור מצר זכו במדליות ארד. מאמן הנבחרת הוא לב רדזיוילובסקי וראש המשלחת לאולימפיאדה הוא דן כרמון.

אוניברסיטת תל אביב לנוער בשיתוף בית הספר למדעי המתמטיקה לקחו על עצמם לקיים את האולימפיאדה הארצית למתמטיקה ולהכשיר את נבחרות המתמטיקה במסגרת אוניברסיטת תל אביב, במטרה לתת מענה לתלמידים המעוניינים להרחיב אופקים בנושא וכן במטרה לקדם את תחום המתמטיקה בקרב בני נוער.