פרופ' מנואל טרכטנברג נבחר לאגודה הכלכלית האמריקאית AEA היוקרתית

טרכטנברג הוא הישראלי השביעי בהיסטוריה שזוכה בכבוד זה

02 יוני 2021
פרופ' מנואל טרכטנברג
פרופ' מנואל טרכטנברג

פרופסור (אמריטוס) מנואל טרכטנברג מבית הספר לכלכלה ע"ש איתן ברגלס נבחר לחבר של כבוד באגודה הכלכלית האמריקאית היוקרתית (American Economic Association). טרכטנברג הוא הישראלי השביעי בהיסטוריה שזוכה בכבוד הזה, אחרי אלחנן הלפמן, חתן פרס נובל ישראל אומן, מנחם יערי, אריאל רובינשטיין, איתן שישנסקי ויורם וייס.

 

האגודה הכלכלית האמריקאית היא ארגון הגג של הכלכלנים בארה"ב, אשר נוסדה ב-1885 ומונה כיום כ-23,000 חברים. בין היתר, האגודה מפרסמת כמה מכתבי העת הנחשבים בעולם, כמו ה-American Economic Review. מאז 1976 נוהגת האגודה לבחור במתי מעט כלכלנים בולטים במיוחד מחוץ לארה"ב, ולהעניק להם תואר "חבר זר של כבוד" (Foreign Honorary Member).

 

"אני נרגש מאוד מהזכייה ורואה בכך ביטוי נוסף להכרה לה זוכה האיכות המחקרית של האקדמיה בישראל. תחום המחקר העיקרי שלי הינו חדשנות טכנולוגית, ועל כן משמח אותי במיוחד העובדה שמחקר זה מקבל הכרה בהיותי חלק מה-Start-up Nation. בפני המחקר הכלכלי עומדים כיום אתגרים גדולים, כמו השאלה כיצד לדאוג לשיקום המשקים לאחר הקורונה, תוך התמודדות עם בעיות האקלים והאי-שוויון הגואה? מדינת ישראל יכולה להפוך למעבדה מצוינת לכך, כמו שהוכחנו בתחום החיסונים. בשביל זה צריך בין היתר שהמדינה תמשיך לתמוך במחקר המדעי, ותראה בו מרכיב מרכזי בחוסן הלאומי. אני גאה מאוד להיות חלק מאוניברסיטת תל אביב ומהישגיה המרשימים".     

 

בנוסף למחקריו הרבים בעיקר בתחומי המחקר והפיתוח, הצמיחה, הפטנטים והחדשנות הטכנולוגית, טרכטנברג מילא שורה ארוכה של תפקידים ציבוריים: מייסד וראש המועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה, יו"ר הוועדה לתכנון ולתקצוב (ות"ת) של המועצה להשכלה גבוהה, ויו"ר הוועדה לשינוי כלכלי חברתי ("ועדת טרכטנברג"), שהוקמה בעקבות המחאה החברתית של 2011. לאחרונה מונה לעמוד בראש המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) באוניברסיטת תל אביב.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>