עזרים ופיתוחים טכנולוגיים לגיל השלישי פותחו במרתון המייקרים מייקאתון

תוך 48 שעות, פיתחו הצוותים מהפקולטה להנדסה אבות-טיפוס לפיתוחים שיסייעו בפעולות יומיומיות

25 פברואר 2018

מרתון המייקרים מייקאתון נערך לאחרונה באוניברסיטת תל אביב, ביוזמת ארגון בוגרי הפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואדלר פליישמן בשיתוף ג'וינט ישראל-אשל, המשרד לשוויון חברתי ומיזם TOM, מיסודה של קבוצת ראות.

במהלך האירוע, 15 צוותים של 150 בוגרים, סטודנטים וחברי סגל של הפקולטה להנדסה, עבדו 48 שעות רצופות ויצרו אבות-טיפוס של פיתוחים טכנולוגיים. מטרתם של אלה הייתה לתת מענה לאתגרים איתם מתמודדים בני הגיל השלישי, כגון: נפילות, בדידות, דמנציה ואלצהיימר.

הפיתוח נעשה בהנחיית רופאים, מרפאים בעיסוק ואנשי מקצוע נוספים. לתהליך הבנייה היו שותפים אזרחים ותיקים, אשר לקחו חלק פעיל בפיתוח אבות-הטיפוס. במקום הראשון זכה הצוות שפיתח עזר מיוחד, המסייע לקשישים ללבוש מכנסיים ומותאם לכל גודל; במקום השני זכה צוות שפיתח ערכה, הכוללת עזרים המסייעים לנשים הסובלות מרעד בידיים להתאפר בנוחות; ובמקום השלישי זכה צוות שפיתח עזר המסייע לרכיסת רוכסן מעיל.

באירוע נכחו מנכ"ל ג'וינט ישראל-אשל יוסי היימן, מנכ"ל המשרד לשוויון חברתי אבי כהן ודיקאן הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב פרופ' יוסי רוזנוקס. כל הפיתוחים והעזרים יעלו לרשת ויהיו לנחלת הכלל. הקבוצות הזוכות קיבלו מלגה להמשך הפיתוח של האב-טיפוס.