סטודנטיות מהפקולטה להנדסה ומביה"ס למדעי המחשב זכו במלגת אינטל למצוינות

ארבע הסטודנטיות הזוכות תקבלנה מלגה על סך 10,000 ש"ח כל אחת. מנהלת קשרי האקדמיה של אינטל ישראל: "הן הרשימו אותנו ועוררו בנו השראה"

28 מאי 2017
סטודנטיות מהפקולטה להנדסה ומביה"ס למדעי המחשב זכו במלגת אינטל למצוינות

פרס אינטל לקידום נשים בתעשייה, אשר ניתן לסטודנטיות המפגינות מצוינות אקדמית וחברתית, הוענק השנה לשתי סטודנטיות מבית הספר למדעי המחשב ע"ש בלווטניק, מאיה עקרון ומור גבע, וכן לשתי סטודנטיות מהפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן – הדס בירן וטובה (טטיאנה) חנימוב.

בסך הכול הגישו 200 סטודנטיות מצטיינות בתחומי מדעי המחשב וההנדסה את מועמדותן לפרס אינטל, הכולל מלגת לימודים על סך 10,000 ש"ח, ומתוכן נבחרו 20 זוכות. חנימוב, כיום סטודנטית שנה ד' בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, מתרגלת בפקולטה ועובדת בחברת הייטק, זכתה כתלמידת תיכון במקום הראשון בתחרות העולמית First Step to Nobel Prize in Physics.

מעודדים סטודנטיות לבחור בהנדסה

"אנחנו מאמינים שמגוון מגזרי ומגדרי הוא המנוע לחדשנות וליצירתיות של החברה", אומרת מריאנה וקסמן, מנהלת קשרי האקדמיה של אינטל ישראל. "לכן אנחנו פועלים לקידום שוויון בהזדמנויות, ומעודדים תלמידות וסטודנטיות לבחור ולהתמיד בלימודי מדע והנדסה".

לדברי וקסמן, בחירת הזוכות לא הייתה קלה כלל. "ההיענות באוניברסיטת תל אביב הייתה מרשימה מאוד, ולכן גם הבחירה הייתה בין סטודנטיות מצטיינות רבות. ארבע הזוכות - מאיה, מור, הדס וטטיאנה - הרשימו אותנו ועוררו בנו השראה. אנחנו מקווים שהן ייהנו מהמלגה ויצליחו להפיק את המיטב מהתכנית שאנחנו מציעים להן: פיתוח אישי, לצד עשייה חברתית ותרומה לקהילה. תחומי המדע וההנדסה זקוקים למעורבות שלהן".