חוגגים מחקרים חוצי גבולות למען שיפור המדיניות האקלימית העולמית

אוניברסיטת תל אביב מובילה את שיתוף הפעולה הישראלי עם ארגון המחקר הבינלאומי IIASA, שמקדם ניתוח מערכות ויישום שיטות מחקר למציאת פתרונות מדיניות לצמצום טביעת הרגל האנושית, שיפור החוסן של מערכות טבעיות וסוציואקונומיות וסיוע בהשגת יעדי פיתוח בר-קיימא

24 נובמבר 2022
מימין: פרופ' מיכאל קלג, ראש מועצת IIASA, פרופ' איתי סנד, דקאן הפקולטה למדעי החברה ופרופ' וולפגנג לוץ, סגן הנשיא למחקר IIASA

המאבק במשבר האקלים, משבר המים וסוגיות סביבתיות אחרות שנגרמות עקב טביעת הרגל האנושית מחייב שיתוף פעולה בין ארגונים ואף בין מדינות. אוניברסיטת תל אביב מובילה את הקשר עם ארגון IIASA, שמעניק למוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל גישה לכלי מחקר, למאגרי מידע ולשיתופי פעולה מחקריים חובקי עולם כדי לקדם מדיניות סביבתית יעילה ומתקדמת.

מדובר בארגון מחקר בינלאומי, שמקדם ניתוח מערכות ויישום שיטות מחקר, אשר מזהות פתרונות מדיניות לצמצום טביעת הרגל האנושית, שיפור החוסן של מערכות טבעיות וסוציואקונומיות וסיוע בהשגת יעדי פיתוח בר-קיימא. תוצאות המחקר והמומחיות של החוקרים.ות השותפים זמינים לקובעי מדיניות במדינות ברחבי העולם, כדי לעזור להם לייצר מדיניות יעילה, מבוססת מדע, שתאפשר להם להתמודד עם אתגרים אלו.

לרגל חגיגות 50 להיווסדו של הארגון, מתקיים אירוע מיוחד באוניברסיטת תל אביב. האירוע יתקיים בתאריכים 28-29.11, בהשתתפות ראשי האוניברסיטאות בישראל והנהלת IIASA, ויכלול פאנלים והרצאות פתוחות לקהל עם הסגל האקדמי שמחקריו נעשים בשיתוף הארגון. חלק מהמפגשים פתוחים לקהל הרחב ומאפשרים הצצה לעולם המחקר המרתק. למשל, דמוגרפיה בישראל - הזדמנויות ואתגרים, מגוון ביולוגי וחקלאות, הקשר בין אנרגיה ותחבורה ועוד.

"הוועידה חוגגת 50 שנה ל-IIASA ואת החלטתה של ישראל להאריך את חברותה בארגון בחמש שנים נוספות. אוניברסיטת תל אביב מובילה את שיתוף הפעולה של ישראל עם IIASA ותארח את הכנס הזה, תוך חשיפת המשאבים וההזדמנויות של הארגון החשוב לסגל האקדמי הישראלי ולסטודנטים בכל האוניברסיטאות ומשרדי המדענים הראשיים של השרים, והיא תדגיש פרויקטים מחקריים רלוונטיים ופוטנציאליים שכוללים ניתוח מערכות בתחומי מחקר שונים משותפים לישראל ול-IIASA", אומר פרופ' איתי סנד, דקאן הפקולטה למדעי החברה ע"ש גרשון גורדון, שהוביל את מהלך ההצטרפות הישראלית.

"כשזה מגיע להישרדות, המוחות חשובים יותר מכסף", אומר פרופ' וולפגאנג לוץ, סגן מנכ"ל למדע של ה-IIASA, שנחשב לאחד הדמוגרפים החשובים בעולם ויישא דברים בכנס.

לתוכנית המלאה >

להרשמה לאירועים ביום ג', 29.11 >