אוניברסיטת תל אביב הכריזה על הזוכים בתארי דוקטור כבוד לשנת 2019

מהחללית הישראלית לירח ועד מכון אדמס למצוינות בספורט, אוניברסיטת תל אביב עושה כבוד

01 מאי 2019

כמדי שנה תעניק אוניברסיטת תל אביב, במסגרת שבוע חבר הנאמנים, תוארי כבוד לשורה של דמויות ציבוריות מובילות, חוקרים פורצי דרך ומנהיגים מעוררי השראה מהארץ ומהעולם. טקס הענקת התארים ייערך ב-16 במאי באולם סמולרש בקמפוס.

מדליית ג'ורג' ס' וייז

ד"ר אקסל וובר, גרמניה

יו"ר הבנק השוויצרי UBS; נשיא הבנק המרכזי של גרמניה בשנים 2014–2011; בעל השפעה בבנק המרכזי של אירופה.

דוקטור לשם כבוד

מר סילבן אדמס ישראל, קנדה

האיש שהביא לישראל את מרוץ האופניים ג'ירו ד'איטליה; במונטריאול, אדמס שימש כמנכ"ל החברה שייסד אביו מרסל, Iberville Developments, והבעלים של הבנק סאמיט אינטרנשיונל; לאחרונה עלה לישראל; רוכב אופניים שזכה באליפויות; ממשיך את דרכו של אביו כתורם לאוניברסיטת תל אביב; למשל, תרם להקמת מכון אדמס למצוינות בספורט.

פרופ' אדריאן קריינר, ארה"ב

ביוכימאי חוקר RNA, שהמציא את התרופה ספינראזה – התרופה הראשונה בעולם למחלה הניוונית הקשה SMA.

ד"ר שלמה מרקל, ישראל

סגן נשיא בחברת ברודקום; יו"ר רמות, חברת המסחור של אוניברסיטת תל אביב; פרש מחיל הים בדרגת תת-אלוף.

ד"ר נגוזי אוקונגו-איוואלה, ניגריה

כלכלנית, הייתה האישה הראשונה בתפקיד שרת האוצר ושרת החוץ של ניגריה; בעבר שימשה כמנכ"לית בבנק העולמי; פעילה נגד שחיתות ולמען מיגור העוני; לפי המגזין פורבס – האישה המשפיעה ביותר בעולם במשך חמש שנים.

מר דיליפ שאנגווי, הודו

מייסד סאן פארמה, היום חברת התרופות הגנריות החמישית בגודלה בעולם.

לורה וולפסון-טאונזלי, אנגליה

פילנתרופית בריטית רבת פעלים; יו"ר קרנות משפחת וולפסון וממשיכת דרכה של המשפחה שתרמה רבות לאוניברסיטת תל אביב.

ד"ר ג'נט ילן, ארה"ב

יו"ר הבנק של ארה"ב בשנים 2018-2014, והאישה הראשונה בתפקיד; יו"ר ועדת היועצים הכלכליים בבית הלבן תחת הנשיא קלינטון.

עמיתי כבוד

מר ריצ'רד סינסיר, ארה"ב

מייסד, יו"ר ומנכ"ל חברת סינסיר ושות', העוסקת בשיווק והפצה בתחום ההשקעות הפיננסיות; תומך ותיק של אוניברסיטת תל אביב; והיו"ר היוצא של ידידי האוניברסיטה בארה"ב.

עמותת תפוח, ישראל

העמותה פועלת למען שוויון דיגיטלי בישראל, על ידי הכשרה טכנולוגית ותעסוקתית לאוכלוסיות בפריפריה.

אות הנשיא

עמותת SpaceIL, ישראל - העמותה הישראלית בנתה ושיגרה את החללית "בראשית" לירח.