חמישה פוסט דוקטורנטים מאוניברסיטת תל אביב זכו במלגות קרן פולברייט היוקרתית

המלגות מיועדות לחוקרים מצטיינים מכל תחומי הידע, הניצבים בחזית המחקר

14 אוגוסט 2018
חמישה פוסט דוקטורנטים מאוניברסיטת תל אביב זכו במלגות קרן פולברייט היוקרתית

ברכות חמות לשבעת הסטודנטים שלנו, רפאל יצחק בן חמו, חן אדלסבורג, אפרת הרצברג דרוקר, קיריל סולוביי ונעמי יובל נאה, שזכו כל אחד במלגה בשווי 50 אלף דולר מטעם קרן פולברייט, ונבחרו ללימודי פוסט דוקטורט לשנת 2018-19, בשורה של אוניברסיטאות ומכוני מחקר מובילים בארה"ב, ולשני בוגרי תואר ראשון ירון קובו וערן מרגלית, שזכו אף הם במלגות ללימודי התואר השני.

במשרדי הקרן התקבלו כ-150 בקשות של חוקרים צעירים מכלל האוניברסיטאות ומכוני המחקר בישראל, מתוכם נבחרו 15. חמישה מהם, כאמור, הם סטודנטים באוניברסיטת תל אביב.

מעודדים מצוינות אקדמית

קרן חינוך ארה"ב-ישראל פולברייט (USIEF) הינה קרן דו לאומית, הממומנת על ידי שתי המדינות, ופועלת לקידום היחסים וקשרי הגומלין בין ארצות הברית לישראל באמצעות חילופי ידע, חילופי אקדמאים ופעילות חינוכית משותפת. הקרן מעניקה מדי שנה כ-24 מענקי בתר-דוקטורט לכ-25 חוקרים מצטיינים מישראל ומארצות הברית, הניצבים בחזית המחקר בכל תחומי הידע. היא מחויבת באמצעות תכנית פולברייט לסטנדרטים הגבוהים ביותר של מצוינות אקדמית, ושואפת לקדם מנהיגים יצירתיים הן באקדמיה והן בתחומי החיים הציבוריים השונים.

תכנית פולברייט של ממשלת ארה”ב היא אחת התכניות המפורסמות והיוקרתיות ביותר בעולם לחילופי סטודנטים ומרצים, והיא נחשבת לספינת הדגל של הממשל האמריקני. בין בוגרי תכנית פולברייט בישראל נמנים שני זוכי פרס נובל - הפרופסור אהרון צ'חנובר ופרופסור פליקס בלוך.

עמיתי התכנית המבקשים מלגה עוברים סינון קפדני ונבחרים בסיום הליך מורכב של מיון והערכה. הקריטריונים לבחירת המועמדים כוללים התייחסות למקוריות ולחדשנות המחקר המוצע, חשיבותו, מצוינות אקדמית, פרסים ומלגות, פרסומים, השתתפות בכנסים מקצועיים, המלצות וסיכוי לקליטה לאחר סיום המחקר במוסדות בארץ.