מרצים מצטיינים: 40 חברי סגל בכיר וסגל זוטר קיבלו תעודות הערכה מטעם הרקטור
במסגרת הטקס שנערך הוענקו תעודות הצטיינות ל-21 מחברי הסגל הבכיר ול-19 מחברי הסגל הזוטר
לאחרונה התקיים בקמפוס הטקס המסורתי של הענקת תעודות הערכה מטעם הרקטור לחברי סגל שהצטיינו בהוראה בשנת הלימודים תשע"ה. במסגרת הטקס הוענקו תעודות הצטיינות ל-21 מחברי הסגל הבכיר ול-19 מחברי הסגל הזוטר. טקס שנתי זה נועד להעלות את חשיבותה של הוראה איכותית באוניברסיטה. המרצים המצטיינים נבחרים על סמך ההערכות שניתנו להם על-ידי הסטודנטים, בשקלול גורמים נוספים, כגון מספר התלמידים בקורסים והמכסה שניתנת לכל פקולטה.
את הטקס פתח הרקטור, פרופ' ירון עוז, אשר דיבר על חשיבות ההוראה והמחקר, ולאחר מכן בירך את פרופ' נילי כהן, שקיבלה תעודת הערכה, ולא בפעם הראשונה, ואשר פורשת מהוראה באוניברסיטה לאחר שנבחרה לנשיאת האקדמיה הלאומית למדעים.
פרופ' ניר אוהד מהפקולטה למדעי החיים, אשר קיבל אף הוא תעודת הצטיינות, נשא דברים בשם מקבלי התעודות. בהרצאה שכותרתה היתה "הוראה – זרעים של קידמה", סקר פרופ' אוהד את ההיסטוריה של ההוראה והדגיש כי לנוכח השינוי שעבר התחום, חובה על המורים להתחדש ולהתאים את עצמם לטכנולוגיה ולסטודנטים של ההווה.
"בעינַי", אמר פרופ' אוהד, "תפקידו של המורה הוא להכווין ולסייע לתלמידים לרכוש את בסיס הידע הנדרש, על מנת שיוכלו להתמצא בסבך המידע הקיים. עליו לעורר סקרנות, ללמד כיצד לשאול שאלות וכיצד ניתן לענות עליהן בכלים קיימים או כיצד אפשר לפתח כלים חדשים לצורך כך". בהמשך, דיבר פרופ' אוהד על ייחודה של אוניברסיטת תל-אביב. "יתרונה הוא בכך שהיא משלבת תשע פקולטות ומגוון רחב של תחומי ידע לכור היתוך בקמפוס אחד. אלה מאפשרים לשלב במחקר ובהוראה את תחומי הידע השונים, וזאת לשם הפריה הדדית, סינרגיה בין תחומים ואף יצירת תחומים ורעיונות חדשים וחדשניים. וכל זאת, לשם קידום המצוינות ולטובת החברה הישראלית".