החל משנת הלימודים הבאה: הסמסטרים יקוצרו ותקופת הבחינות תוארך
השינוי בלוח הבחינות החדש, פרי יוזמה של אגודת הסטודנטים בשיתוף הנהלת האוניברסיטה, יאפשר תקופה ארוכה וממוקדת שמוקדשת כולה לבחינות
החל משנת הלימודים הבאה (תשע"ה) תעבור האוניברסיטה ללוח בחינות חדש ומהפכני, שבמסגרתו תתקצר תקופת הלימודים בסמסטרים א' ו-ב' ל-13 שבועות (במקום 14 שבועות כיום), ואילו תקופת הבחינות שבין הסמסטרים תתארך לשישה שבועות (במקום ארבעה שבועות כיום).
עד כה, לוח המבחנים היה בנוי כך שכל מועדי ב' של סמסטר א' נערכו במהלך סמסטר ב', מה שאילץ את הסטודנטים ללמוד לבחינות במקביל ללימודים ולמטלות השוטפות של הסמסטר, דבר שהקשה עליהם מאוד והביא לפניות רבות בנושא.
השינוי יאפשר להכניס כמעט את כל בחינות מועדי ה-ב' של סמסטר א' לתוך תקופת הבחינות, ולייצר עבור הסטודנטים תקופה ארוכה וממוקדת שמוקדשת כולה לבחינות. השינוי הוא פרי יוזמה של אגודת הסטודנטים בשיתוף הנהלת האוניברסיטה.
לדברי סגנית הרקטור, פרופ' דינה פריאלניק, "הנהלת האוניברסיטה החליטה להיענות לבקשת הסטודנטים ולשנות את מבנה שנת הלימודים, כך שבחינות מועד ב' לא יפריעו למהלך הלימודים בסמסטר השני. כמו כן נעשו התאמות, כך ששני הסמסטרים יהיו בעלי אורך שווה, ואף קורס לא ייפגע מחופשות החגים. אנחנו מקווים שהשינוי יעזור לסטודנטים להתכונן לבחינות ולעבור אותן בהצלחה, וגם להתרכז בלימודים וליהנות מהם במהלך שני הסמסטרים".
לדברי יו"ר אגודת הסטודנטים, גלעד ארדיטי, "לאורך השנים, המרדף אחר הבחינות הוביל לכך שסמסטר ב' היה סמסטר לא מספיק טוב מבחינה אקדמית. אנחנו מאמינים שמהלך זה, שנולד מתוך הבנה משותפת לנו ולהנהלת האוניברסיטה, יוכיח את עצמו ויחזק עוד יותר את הרמה האקדמית באוניברסיטה".
במהלך זה מצטרפת אוניברסיטת תל-אביב לאוניברסיטת בן-גוריון בבאר-שבע ולטכניון, שכבר פועלים על-פי מתכונת זו.