אקטיביסטית סביבתית משלנו

תכירו את הדוקטורנטית מהחוג ללימודי הסביבה, שבכל רגע מהיום עוסקת בנושא משבר האקלים בדרכים יצירתיות מאוד

ג'ודי לקס
הידעתם?
  • ג'ודי למדה באופן אישי מאל גור, סגן נשיא ארה"ב לשעבר, איך לגרום לאנשים לרצות לדעת יותר בנושא ולפעול למען עתיד כדוה"א, בסדנה שהעביר בנושא
  • בזכות פרופ' שמוליק מרקו, ראש בית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ, גודי מחוברת מהשנה הראשונה של התואר הראשון למערכת התרעות רעידות אדמה של USGS, ומתעדכנת על סביב יומי על רעידות אדמה שמתרחשות ברחבי העולם
  • בלילה סוער במיוחד במהלך נופש בשייט, החליטה ג'ודי לעלות לסיפון ולצפות בגלים. הרוח בסיפון הגבוה כמעט השליכה אותה אל הים, ומאז היא מקפידה לצפות בתופעות טבע מבעד למסך. איזה מזל שהיא עדיין איתנו

ג'ודי לקס היא דוקטורנטית בחוג ללימודי הסביבה בהנחייתם של פרופ' קולין פרייס ופרופ' הדס סערוני, והיא לוקחת מאוד ברצינות את נושא האקלים. בנוסף למחקר שלה עם פרופ' פרייס, המתמקד בקשר שבין התחממות כדור הארץ וסופות ברקים, היא גם מעבירה הרצאות לקהל הרחב בנושא ההשפעות של שינויי האקלים ושל ההתחממות הגלובלית על חיינו היום ובעתיד.

פועלת לטובת הילדים של כולנו

"עבורי משבר האקלים הוא הנושא החשוב והבוער ביותר שיש. בכל רגע מהיום שלי אני עוסקת בנושא בשתי הדרכים. תחילה, באמצעות המחקר שלנו, במסגרתו אנו בוחנים כיצד אפשר לנצל את הלחות שבאוויר כדי ליצור ולאגור אנרגיה מתחדשת בשעות היום והלילה באזורי לחות גבוהה יחסית, על בסיס הידע שלנו בתחום תופעות חשמליות באטמוספירה. התעניינות בדרכים אלטרנטיביות ליצירת אנרגיה הולכת ומתרחבת, והכלכלות העולמיות דורשות כמות עצומה של אנרגיה לשימושים שונים, אך המקור המרכזי שלה הוא עודנו נפט, פחם וגז, שתוצר הלוואי שבהפקתו הוא פליטות גז פחמן דו-חמצני וגזי חממה אחרים לאטמוספירה. במידה ונצליח לייצר אנרגיה חלופית באזורים בעלי לחות יחסית גבוהה, נוכל לפתח מקור חדש של אנרגיה מתחדשת, שיוכל לשמש להפעלת מכשירים אלקטרוניים קטנים באזורים רבים בעולם. בנוסף, לאנרגיה מסוג זה ישנו פוטנציאל במדינות מתפתחות בעלי תשתית חשמל שאינה מבוססת דיה".

במקביל, בעזרת פרויקט מיוחד שבו השתתפה, שאותו מוביל סגן נשיא ארצות הברית לשעבר, אל גור (הידוע במחויבות שלו לנושא האקולוגי), היא מעבירה הרצאות לקהל הרחב, אותן היא מגדירה כדרך שלה להעביר הלאה את הידע ואת הנחישות האקולוגית. "אני מתמקדת בשלושה נושאים - ההשלכות הנרחבות של אקלים חם יותר על כל תחומי החיים שלנו, וכיצד האקלים המשתנה מביא להקצנת תופעות כמו בצורות, שריפות וגלי חום, אך גם לסופות, לאירועי גשם קיצוניים ולקור; סקירת תנופת תעשיית האנרגיה המתחדשת והרכבים החשמליים שצוברת תאוצה בקצב מסחרר; ולבסוף - מה יכולים לעשות כל אחד ואחת מאיתנו כבר היום, על מנת לחולל שינוי אמיתי ולהפחית את כמות גזי החממה. השילוב של העברת הידע בנושא לציבור, יחד עם המשך מחקר וניסיון לפתח פתרונות למשבר, הוא הדרך שלי לפעול לטובת הבנות שלי ולטובת הילדים של כולנו, כדי שנשאיר להם עולם נקי ובטוח יותר".