פרופ' גלית יובל

פקולטה למדעי החברה סגל אקדמי בכיר
פרופ' גלית יובל
דואר אלקטרוני: gality@post.tau.ac.il
טלפון פנימי: 03-6405474
פקס: 03-6409547
משרד:
שרת, 25

מידע כללי

 

פרופ' גלית יובל היא חוקרת בכירה במגמה הפסיכו-ביולוגית בחוג לפסיכולוגיה  באוניברסיטת תל-אביב.

 

היא נבחרה על-ידי העיתון "כלכליסט", ב-28.3.2010, כאחת מעשרת המדענים הצעירים המבטיחים בישראל. כמו כן, זכתה לאחרונה במענקי מחקר בסך 500 אלף דולר מקרן וולפסון, האקדמיה הלאומית למדעים, והקרנות לשיתוף פעולה ישראל- ארה"ב וישראל- גרמניה, בתחום הפסיכולוגיה וחקר המוח.

 

קורות חיים

פרופ' יובל החלה את דרכה האקדמית בלימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה. בהמשך לימודיה בחרה להתמקד בקשר בין פסיכולוגיה לפיזיולוגיה.

 

לאחר סיום התואר הראשון נסעה פרופ' יובל ללימודי תואר שני ודוקטורט באוניברסיטת שיקגו בתחום מדעי המוח, ועשתה פוסט־דוקטורט ב־MIT במחלקה לחקר המוח והקוגניציה, שם התמקדה בבסיס העצבי של המידע הוויזואלי במוח. במהלך התקופה עבדה בבית לוינשטיין עם פגועי מוח כדי ללמוד לעומק את הקשר בין תפיסה וקשב למדעי המוח.  

 

תחומי מחקר

במעבדתה באוניברסיטת תל-אביב מתמקדת פרופ' יובל בעבודה עם אנשים הסובלים מ"עיוורון פנים" (פרוסופגנוזיה התפתחותית — כשל מולד בזיהוי פנים) ובמקרים ספציפיים של קושי בזיהוי פנים (אוטיזם, פנים מגזע אחר, וכיו"ב). הבנת הקושי של אנשים אלה אמורה לסייע בלימוד המנגנונים הפועלים במוח "רגיל".  

 

במחקריה נעזרת פרופ' יובל במיטב הטכנולוגיה המודרנית, כדי לצפות בתהליכים המתרחשים במוח בזמן אמת, כאשר הוא קולט, מעבד ומזהה תמונת פנים. ניסויים אלה, הנערכים במרכז ההדמיה המשותף של המרכז הרפואי תל אביב (איכילוב) ואוניברסיטת תל אביב, כוללים שילוב של מספר טכנולוגיות מתקדמות: fMRI - שיטת הדמיה המאפשרת מעקב אחר שינויים בפעילות המוח בזמן עיבוד מידע; TMS המספק גירוי חשמלי לאזורים נבחרים במוח, על מנת לזהות קשר סיבתי בינם לבין תפקידם; והקלטת EEG, בו-זמנית עם ה-fMRI או ה-TMS. השילובים הללו, שקיימים רק במעבדות בודדות ברחבי העולם, מאפשרים לחוקרים לעקוב ברזולוציה גבוהה – הן בזמן (מילי-שניות) והן במרחב (מ"מ) - אחר המתרחש בתוך מוחם של הנבדקים במהלך הניסוי, לאתר אזורים במוח המגבירים את פעילותם בתגובה לגירויים ויזואליים שונים, ואף לצפות בשרשרת האירועים המתחוללת בהם, מרגע הצגת התמונה ועד לסיומו של תהליך עיבוד המידע.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>