מכתב סגן הרקטור לקראת חזרה ללימודים בקמפוס לאחר חופשת הפסח

עודכן: 25.03.2021

סטודנטיות יקרות, סטודנטים יקרים,

האוניברסיטה נערכת לקראת החזרה ללימודים בקמפוס לאחר חופשת הפסח. אנו משקיעים את מירב המאמצים והמשאבים כדי לעמוד במשימה, ולבצע את כלל ההתאמות וההכנות הנדרשות, בהתאם להנחיות משרד הבריאות ולמתווה החזרה ללימודים שפרסמנו.

כפי שנמסר במכתבי אליכם, ראשונים לחזור ללימודים בקמפוס לאחר חופשת הפסח – יהיו תלמידי שנה א', תלמידי התוכניות הבינלאומיות וכן תלמידים מקורסים נוספים שהפקולטות אישרו לקיימם בקמפוס. הלמידה תהיה על פי התו הירוק, וההשתתפות בשיעורים אלה מותרת רק לתלמידים מחוסנים ומחלימים בהתאם להנחיות התו הירוק.

שיעורים מעשיים ומעבדות ימשיכו להתקיים ללא שינוי, על פי הנחיות התו הסגול.

אני מבקש גם לעדכן כי בכוונתנו להשלים את המהלך ולהשיב בתוך מספר שבועות את כלל הלמידה לקמפוס ולקיים בו את כלל הקורסים בלא יוצא מן הכלל (זאת כמובן בהתאם להנחיות משרד הבריאות, ותוך הנגשת חומר הלימוד לאותם תלמידים שאינם יכולים להגיע לקמפוס).

כפי שיפורט להלן נקיים פיקוח על כניסת התלמידים לקמפוס (לשם כך יוקצו שערים מיוחדים לכניסת תלמידים בעלי תו ירוק).

תפוסת הכיתות המותרת על פי הנחיות התו הירוק היא חלקית, ולכן השיעורים יועברו לתלמידים שיגיעו להשתתף בשיעור בכיתות ובו זמנית לתלמידים הצופים בשיעור באופן מקוון או בהקלטה כפי שתעדכן הפקולטה. השיעורים מהקמפוס יועברו מכיתות המאובזרות במצלמות ובציוד מתאימים.

בשל מגבלת תפוסה בכיתות, יהיה עליכם להירשם מראש למקום בכיתה של אותם שיעורים שיתקיימו בקמפוס.

הרישום יהיה פתוח כל עוד נותרו מקומות פנויים.

את הרישום יש לבצע באתר הקורס ב Moodle, בכניסה לרכיב הרישום לפי הנחיית המרצה,

לדוגמה: "הרשמה לשיעור בתאריך DD/MM/YY". אייקון הרישום נראה כך:

יש לסמן בצ'ק בוקס המתאים "אגיע לשיעור בקמפוס".

לאחר ההרשמה תופיע במסך הרישום הבחירה שלכם בסטטוס מסומן.

אם מכסת המקומות בכיתה מלאה יצוין "מלא" ליד שם הקבוצה, והרישום יהיה חסום.

תלמיד המעוניין לבטל את הרשמתו  צריך  ללחוץ על כפתור "הסרת החברות שלי מהקבוצה" ובכך יפנה את מקומו לתלמידים אחרים.

סדר הישיבה בכיתה עפ"י הנחיות התו הירוק:

• יש לשבת לפי ההנחיות בכיתה.
  • יש לשמור על כללי הריחוק החברתי, בכלל זה על מרחק של כיסא ריק אחד בין שני סטודנטים.
  • יש לעטות מסיכות.
  • אין לאכול בעת הפעילות.
  • תפוסת הכיתה לא תעלה על 75% מהתפוסה המקסימלית ולכל היותר 300 תלמידים.

בזמן השיעור יהיה עליכם להניח אישורי תו ירוק על המושב שלצדכם:

• תעודת התו הירוק שהונפקה לאחר השלמת החיסון
  • אישור הצהרת התלמיד על תעודת תו ירוק –אישור קבוע  יישלח לאימייל האוניברסיטאי לאחר שתמלאו פעם אחת את הפרטים בקישור שלהלן:

את האישורים ניתן להציג באופן מודפס או באפליקציה.

מאבטחי קורונה - האוניברסיטה תציב מאבטחים ברחבי הקמפוס לאכיפה של הנהלים בקמפוס ובכיתות. הם יוודאו כי ההנחיות נשמרות, ואף יפקדו את הכיתות לצורך בדיקת התאמת מספר התלמידים בכיתה על פי המכסה המותרת.

כניסה לקמפוס

תו ירוק – בעל תו ירוק לאחר מילוי חד פעמי של הצהרה באתר האוניברסיטה בקישור , יוכל להכנס לקמפוס מכל השערים הפתוחים ללא צורך בהצהרת בריאות או מדידת חום, ובהצגת אישור התו ירוק האוניברסיטאי הקבוע לשומר.

תו סגול - מי שאינו בעל תו ירוק יוכל להיכנס לקמפוס לצורך שיעור מעשי או מעבדת הוראה בלבד, בהתאם להוראות התו הסגול. תלמידים ששייכים לציבור זה יוכלו להכנס לקמפוס רק משער 14 (בעליה מהרכבת מול ביה"ס פורטר) או משער 7 (בכיכר אנטין מול רחוב איינשטיין), וזאת לאחר מילוי הצהרת בריאות יומית והצהרה על מטרת הכניסה לקמפוס באתר הראשי של האוניברסיטה,  ובהצגת האישור היומי לשומר בשער.

מרחבי הלמידה (ובכלל זה גם כל ספריות הקמפוס) יסומנו בשילוט מתאים ויהיו זמינים רק לתלמידים בעלי תו ירוק ויאפשרו לימוד עצמי והשתתפות בשיעורים מקוונים. על התלמידים המשתתפים בשיעורים מקוונים מתוך מרחבי הלמידה יהיה להשתמש באוזניות ולכבות את המיקרופון כדי לשמור על השקט לטובת כלל הלומדים . במקום דיבור במיקרופון יש להתכתב בצ'ט. במקרים חריגים, אשר בהם השימוש במיקרופון נדרש, יש לעשות זאת מאזורים מבודדים במידת האפשר ולקצר את הדיבור במיקרופון למינימום ההכרחי.

היערכות זו, על כל היבטיה, נועדה לשמור על בריאותנו ולאפשר למידה מיטבית למרות המגבלות.

בשבועיים הראשונים לחזרה ללימודים יפעל חמ"ל אוניברסיטאי שיפקח על מהלך החזרה ללימודים תוך עמידה מלאה בהנחיות משרד הבריאות.

בכל שאלה או בעיה בנושא שמירה על הנחיות התו הירוק תוכלו לפנות לאחראי האוניברסיטאי במייל coronasafety@tauex.tau.ac.il, שיעביר במידת הצורך את הפנייה לטיפול החמ"ל.

מקרים חריגים של הפרת הנחיות (דוגמת כניסה לכיתה הפועלת על פי התו הירוק, בלא תעודת תו ירוק)  יועלו לוועדה שתדון בנקיטה בהליכים משמעתיים שיינקטו כלפי מפרי ההנחיות.

ובהזדמנות זו אני מבקש לשוב ולקרוא לאלו מכם שעדיין לא התחסנו למהר להתחסן, כדי להקל על החזרת החיים האקדמיים לקמפוס.

חג פסח שמח, Happy Easter , ورمضان كريم.

להתראות בקמפוס לאחר חופשת הפסח!

בברכה,

פרופ' אייל זיסר