השפעה מקוונת: אוניברסיטת תל אביב הראשונה בישראל ובין 100 המובילות בעולם

דירוג וובומטריקס מודד את האימפקט של ידע אקדמי המונגש באמצעות האינטרנט

07 פברואר 2021

אוניברסיטת תל אביב מדורגת במקום 73 בעולם, ראשונה בישראל ושלישית באסיה בדירוג וובומטריקס לשנת 2021. דירוג וובומטריקס נועד למדוד את האימפקט של ידע אקדמי המונגש באמצעות האינטרנט. הדירוג שהתחיל בשנת 2004 מפרסם פעמיים בשנה את המיקום של יותר מ-31,000 מוסדות להשכלה גבוהה הפועלים בעולם כולו.

הדירוג מבוסס על שלושה אינדיקטורים אובייקטיביים: ניראות, שמשקלה 50%, מודדת את מספר הרשתות החיצוניות המקושרות לאתר המוסד; מספר ציטוטי המאמרים של 210 החוקרים המובילים בעולם לפי גוגל סקולר, במשקל 10%; ומצוינות, שמקבלת משקל של 40% ומודדת את מספר הפרסומים הנכללים בין 10% המצוטטים ביותר, וזאת בכל אחד מ-27 תחומים מדעיים.

סה"כ מדורגים 44 מוסדות ישראליים עד מקום 22504. האוניברסיטה העברית מדורגת 165 (ושנייה בישראל) והטכניון 226 (שלישית בישראל).

לדף הבית של דירוג וובומטריקס >

לדירוג של מוסדות ההשכלה הגבוהה הישראליים >