הכי מצוטטים: אוניברסיטת תל אביב הראשונה בישראל בדירוג בינלאומי

במספר הציטוטים למאמרים של חברי הסגל ניצבת אוניברסיטת תל אביב בעשירייה הפותחת מתוך 12,000 מוסדות ברחבי העולם

04 פברואר 2020

אוניברסיטת תל אבי דורגה במקום 149 והראשון בישראל בדירוג Webometrics, שמדרג את נוכחות הרשת של 12,000 מוסדות להשכלה גבוהה (מתוך יותר מ-26 אלף הקיימים בעולם).

הדירוג מתפרסם פעמיים בשנה ונוצר על מנת לקדם פרסום מאמרים אקדמיים באינטרנט ולתמוך בגישה חופשית לידע. להבדיל מדירוגי אוניברסיטאות אחרים המתמקדים רק בפרסומים אקדמיים, הדירוג של webometrics משלב מדדים נוספים המבטאים פעילות של מרצים וחוקרים ברשת, כמו: השפעה (איכות התוכן), הנגשת קבצים והצטיינות (מספר המאמרים שנכללים בעשירון העליון של המחקרים המצוטטים ביותר באותו תחום).

המיקום של אוניברסיטת תל אביב מושפע מהמיקומים הגבוהים במדדים האיכותיים: מספר הציטוטים לחבר סגל בעשירייה הפותחת, ומספר הציטוטים של כותבים מובילים.

האוניברסיטה העברית מדורגת במקום ה-200  והטכניון ב-281. אחרי אוניברסיטת חיפה שדורגה במקום ה-573, מדורגים בפער גדול המרכז הבינתחומי הרצליה (1415), אוניברסיטת אריאל (1821) והאוניברסיטה הפתוחה (1895).