סרטי הסטודנטים של החוג לקולנוע וטלוויזיה ממשיכים לצבור הישגים בפסטיבלי הסרטים בעולם

בפסטיבל Palm Springs ShortFest ובפסטיבל Shanghai International Film Festival זכו הסטודנטים במקומות הראשונים

24 יוני 2015
פריז על המים - הדס אילון
תמונה מתוך "פריז על המים" של הדס אילון

ShortFest - Palm Springs International Film Festival

ארבעה מסרטי החוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל-אביב השתתפו ב-Palm Springs ShortFest, פסטיבל הסרטים החשוב ביותר במערב ארה"ב ואחד הפסטיבלים החשובים בעולם לסרטים קצרים: "פריז על המים" של הדס איילון, "המדריכה" של עמוס גבע, "קאפונקה" של טל גרינברג ו"ברית מעמקים" של אריה הספרי.

"פריז על המים" של הדס איילון

הסרט זכה בפסטיבל במקום הראשון בתחרות סרט הסטודנטים הטוב ביותר מעל 15 דקות ובציון לשבח לשחקנית מרים זוהר.

הסרט מגולל את סיפורה של בתיה (מרים זהר), שחקנית עבר מפורסמת, אשר לאחר שנים של תסכול מקצועי מקבלת הזדמנות לחזור למסך, אולם התרחשות בלתי צפויה ביום האודישן מאלצת אותה להתמודד עם בעלה (אילן דר) ועם סדר העדיפויות של חייה.

"פריז על המים" הוא הסרט הישראלי הראשון שזכה בפרס האוסקר לסרטי סטודנטים והוא אף זכה בפרס אופיר לסרט הקצר הטוב ביותר.

הדס איילון כותבת כעת סרט באורך מלא ומביימת סרט דוקומנטרי באורך שעה.

"פריז על המים" של הדס איילון

"המדריכה" של עמוס גבע

"המדריכה" של עמוס גבע זכה בפסטיבל במקום השני בתחרות סרט הסטודנטים הדוקומנטרי הטוב ביותר.

הסרט עוקב אחר נירית בן יוסף, ישראלית שגרה בברלין מעל 26 שנה ומעבירה סיורים בנושא היסטוריה יהודית והשואה. נירית חיה את השילוב והניגודיות של חיים מודרניים בברלין יחד עם התעסקות יום-יומית בעבר הקשה ליהודים בעיר.

"המדריכה" הוקרן בבכורה עולמית בפסטיבל סרטי העולם במונטריאול ומאז הוקרן גם בפסטיבל סרטי הסטודנטים בתל-אביב, בפסטיבל ברלין ועוד.

עמוס גבע עובר בימים אלו הכשרה באירופה למפיקים ויוצרי קולנוע מתחת לגיל 30, ובמהלך החודש הבא יצלם סרט קצר חדש עבור הערוץ הגרמני-צרפתי ׳ארטה׳.

"המדריכה" של עמוס גבע

Shanghai International Film Festival

שניים מסרטי החוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל-אביב השתתפו ב-Shanghai International Film Festival, פסטיבל A LIST והגדול באסיה: "עד סוף היום" של אמיתי אשכנזי ו"האובדן" של דקל ניצן.

"עד סוף היום" של אמתי אשכנזי

הסרט זכה בפסטיבל בפרס הסרט הקצר הטוב ביותר. הסרט הוא סרט התבגרות של עילי בן ה-17, הנלחם למצוא את מקומו במציאות מורכבת ואלימה שמתרחשת על קו התפר בין בריכות הדייגים של קיבוץ מעגן מיכאל לכפר ג'סר אל זרקא.

"עד סוף היום" הציג עד כה ביותר מ-15 פסטיבלים שונים באירופה, בהם קלרמונט, פראנד וקאמראימג', וזכה בפרס הסרט הקצר הטוב ביותר בפסטיבל סרטי הסטודנטים SEHSCHUTE.

אמתי אשכנזי גדל בקיבוץ מעיין צבי וזהו סרטו הראשון. שותפו לכתיבה יונה רוזנקיאר שיחק בסרט לצד אחיו מיכה, המגלם את התפקיד הראשי.

"עד סוף היום" של אמתי אשכנזי