פרופ' שמעון שמיר הוא חתן פרס ישראל לחקר מדעי המזרח הקרוב

פרופ' שמיר הניח את היסודות האקדמיים לחקר ולימוד ההיסטוריה של המזרח התיכון בן זמננו בישראל

03 אפריל 2022

שרת החינוך, ד"ר יפעת שאשא ביטון, הודיעה על זכייתו של פרופ' שמעון שמיר מהחוג להיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה בפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין, בפרס ישראל בתחום חקר מדעי המזרח הקרוב לשנת תשפ"ב. פרופ' שמיר הוא אביה של סגנית הנשיא לבינלאומיות, פרופ' מלאת שמיר.

בנימוקיה ציינה ועדת הפרס כי: "פרס ישראל בתחום חקר המזרח הקרוב לשנת תשפ"ב מוענק לפרופ' שמעון שמיר, שהניח את היסודות האקדמיים לחקר ולימוד ההיסטוריה של המזרח התיכון בן זמננו בישראל. פרסומיו הרבים, ספרים ומאמרים, פרוסים על פני נושאים מגוונים ביותר, החל מההיסטוריה של סוריה העות'מנית במאה ה- 18 וגמור במחקרים על מצרים המודרנית והמחשבה הערבית בת דורנו. לפרופ' שמיר תרומה ייחודית בקידום יחסי ישראל-ערב. הוא הקים את המרכז האקדמי הישראלי בקהיר ומכוני מחקר נוספים. כיהן כשגריר ישראל במצרים ובירדן וקידם את יחסי ישראל עם שכנותיה."

עוד הדגישה הוועדה כי: "תלמידיו של פרופ' שמיר מכהנים בדרגות בכירות במוסדות אקדמיים וממלכתיים."