הושקה הקתדרה האקדמית הראשונה בישראל לפסיכיאטריה של הילד

תעצים את הפעילות המחקרית בנושא חרדות ומצוקה של ילדים ובני נוער

16 נובמבר 2021

בעקבות משבר הקורונה, אוניברסיטת תל אביב השיקה לאחרונה מרכז מחקר וחינוך בתחום הפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. הקתדרה לפסיכיאטריה של הילד ע"ש ברנסטיין תפעל במסגרת הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, תודות לתרומתו הנדיבה של פרופ' בזיל גורלניק ברנסטיין, פסיכיאטר ילדים מקליפורניה שעלה לישראל אך לאחרונה בגיל מבוגר.

בראש הקתדרה יעמוד פרופ' גיל זלצמן, ראש החוג לפסיכיאטריה ומנהל המרכז לבריאות הנפש "גהה", מומחה עולמי לתחום חקר הנוירוביולוגיה של התנהגות אובדנית בילדים ובנוער.

פרופ' זלצמן מסביר כי משבר הקורונה חידד את הצורך במרכז מחקר מוביל שיתמקד בהיבטים השונים שקשורים לעולם הפסיכיאטריה של הילד. "במהלך משבר הקורונה וביתר שאת בימי הסגרים, מאות אלפי ילדים ובני נוער התמודדו עם חרדות ומצוקה בשל היעדרות ממושכת מהלימודים ובידוד חברתי. הקתדרה תעצים את הפעילות המחקרית בנושא ותפעל מול מקבלי ההחלטות ומובילי המדיניות בכנסת ובממשלה כדי לסייע לילדים ולצמצם את הפגיעה הנפשית".

בטקס השקת הקתדרה השתתפו סגן נשיא אוניברסיטת תל אביב למחקר ופיתוח, פרופ' דן פאר, דקאן הפקולטה לרפואה פרופ' אהוד גרוסמן, וכן חברי סגל, התורם ובני משפחתו. במהלך הטקס הרצה פרופ' אנדרס מרטין מהמרכז לחקר הילד באוניברסיטת ייל, בנושא אתיקת המחקר הטיפולית בילדים.