פרופ' ישראל פינקלשטיין נבחר כחבר חו"ל באקדמיה הצרפתית למדעי הרוח

פרופ' פינקלשטיין נבחר כחבר חו"ל באקדמיה הצרפתית למדעי הרוח בזכות מחקריו וכתביו אשר הגיעו להישגים יוצאי דופן וצוטטו על ידי האקדמיה הצרפתית

25 מאי 2014
פרופ' ישראל פינקלשטיין

פרופ' ישראל פינקלשטיין מהחוג לארכיאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום באוניברסיטת תל-אביב ,נבחר כחבר חו"ל באקדמיה הצרפתית למדעי הרוח - AIBL) Académie des Inscriptions et Belles-Lettres).

פרופ' פינקלשטיין נבחר על היותו חוקר שאינו בעל לאום צרפתי, שמחקריו וכתביו הגיעו להישגים יוצאי דופן וצוטטו על ידי האקדמיה הצרפתית. פרס Delalande-Guérineau הוענק על ידי האקדמיה הצרפתית לכתובות וספרויות לפרופ' ישראל פינקלשטיין, עבור ספרו  Le royaume biblique oublié (הממלכה התנ"כית הנשכחת"), בהוצאת Odile Jacob, College de France.

האקדמיה הצרפתית AIBL נוסדה בשנת 1663, במהלך כהונתו של המלך לואי ה-14, והינה אחת מחמש האקדמיות של ה-Institut de France.

לדף הבית של פרופ' ישראל פינקלשטיין >