הכנס הראשון של האגודה הבינלאומית למחקרי הרב-מערכת כהוקרה לפרופ' אבן-זהר התקיים באיסלנד

האגודה תמסד כנס שנתי כציון לאסכולת המחקר שייסד פרופ' אבן-זהר בחקר התרבות

12 ספטמבר 2016
הכנס הראשון של האגודה הבינלאומית למחקרי הרב-מערכת התקיים באיסלנד

הכנס הראשון של האגודה הבינלאומית למחקרי הרב-מערכת (International Society of Polysystem Studies; ISPS) התקיים בימים 28 ו-29 ביוני 2016 במכון ע"ש סנורי (Snorrastofa) ברייקהולט (Reykholt), איסלנד, בחסות אוניברסיטת איסלנד.

ISPS הוקמה על ידי קבוצה בינלאומית של חוקרים הרואים עצמם תלמידיו של פרופ' איתמר אבן-זהר, שהציע ופיתח את תיאורית הרב-מערכת (Polysystem theory) החל בשנות ה-70 של המאה ה-20 במסגרת עבודתו באוניברסיטת תל אביב. מדובר במיסוד של כנס שנתי כהוקרה לפרופ' אבן-זהר, שהיה דמות מפתח בפקולטה למדעי הרוח. זהו ציון לאסכולת מחקר שהוא מייסדה, הנתפסת בעולם כאסכולה תל אביבית, היות שצמחה מתוך אוניברסיטת תל אביב בשנות השמונים והתשעים על ידי אבן-זהר וקבוצה נוספת של חוקרים בהשפעתו, ומשם יצאה והתקבלה על ידי כל אותם חוקרים ברחבי העולם, העובדים במסגרתה היום.

האגודה מתכוונת לקיים כנס מדי שנה באוניברסיטה שיש בה גרעין של חוקרים העובדים במסגרת המושגית של ההטרוגניות והמורכבות בתרבות. המשתתפים בכנס באו ממרכזי מחקר בארצות שונות: ארצות הברית, ספרד, איטליה, הולנד, תורכיה, הונג-קונג, ישראל ואיסלנד.

לפרטים על האגודה ועל הכנס ברייקהולט >