אוניברסיטת תל אביב במקום ה-8 בעולם במדד היזמות של בוגרות ובוגרי המוסדות הטובים בעולם

תוכנית ה-MBA של הפקולטה לניהול ע"ש קולר דורגה במקום ה-13 מבין 25 תוכניות MBA המובילות בעולם

22 נובמבר 2021

גם השנה, בפעם הרביעית ברציפות, בוגרי אוניברסיטת תל אביב בצמרת היזמות העולמית: 912 יזמים בוגרי תואר ראשון באוניברסיטת תל אביב, שהקימו 761 חברות אשר גייסו הון בהיקף של 26.8 מיליארד דולר, מציבים את אוניברסיטת תל אביב במקום ה-8 בעולם, והראשון מחוץ לארה"ב, בדירוג של 50 האוניברסיטאות המובילות בעולם במספר בוגריהם היזמים שהקימו חברות וגייסו עבורן הון.

הדירוג נערך מדי שנה על-ידי חברת המידע העסקי Pitchbook. בראש הרשימה מדורגות במקומות הראשונים אוניברסיטאות העילית בארה"ב: סטנפורד (1), ברקלי (2), הרווארד (3), MIT  (4). אוניברסיטת תל אביב מקדימה אוניברסיטאות מובילות כמו ייל (11), פרינסטון (13) ו-UCLA (14).

לפי דירוג PitchBook, שלוש אוניברסיטאות ישראליות נוספות נכללו ברשימה היוקרתית: הטכניון מדורג במקום ה-12, האוניברסיטה העברית במקום 31 ואוניברסיטת בן גוריון במקום ה-44.

ההישג המרשים הזה מצטרף לדירוגStartup Genome  (אחת מפירמות הייעוץ והמחקר המובילות בעולם בתחום מדיניות יזמות וחדשנות) לשנת 2021 שפורסם לאחרונה, שבו אוניברסיטת תל אביב דורגה במקום ה-5 בעולם, והיחידה מישראל.

"גאים להיכלל זו השנה הרביעית ברציפות בעשירייה הפותחת של מדד פיצ'בוק," אומרת סיגלית בן חיון, ראש ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב. "גם השנה זכו בוגרינו להימנות במקומות הגבוהים ביותר בדירוג השנתי היוקרתי הזה. הרוח היזמית של בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב היא שם דבר בקרב קהילת העסקים והיזמים בעולם, וגם השנה אנו נמצאים במקום ה-8 בקטגוריית מגייסי הון. ברשימה זו נכללים בין היתר הבוגרים המייסדים של החברות המובילות : פיוניר, מנדיי, איירון סורס ועוד רבים וטובים. אנו גאים בבוגרינו משני העולם".

תוכנית ה-MBA  של הפקולטה לניהול מככבת

PitchBook מדרג בנפרד גם את תוכניות ה-MBA בעולם ומציב את תוכנית ה-MBA של הפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב במקום ה-13 מבין 25 תכניות MBA המובילות בעולם בהצמחת יזמים שגייסו הון לחברות שהקימו. בראש הדירוג מובילות תוכניות ה-MBA בבתי הספר למנהל עסקים של אוניברסיטאות הרווארד, סטנפורד ופנסילבניה, כאשר תוכנית ה-MBA בפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב מקדימה בדירוג בתי ספר למנהל עסקים באוניברסיטאות מובילות כגון: ייל, אוקספורד, קורנל, דיוק ועוד. 351 יזמים בוגרי MBA  בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב גייסו הון בסך 8.8 מיליארד דולר ל-330 חברות שהקימו, כאשר בין המובילות בגיוסים נכללות: Houzz ,Forter ,BlueVine ,Fabric ,Wiliot ואחרות.

פרופ' משה צבירן, דקאן הפקולטה לניהול ע"ש קולר וראש מערך היזמות והחדשנות באוניברסיטת תל אביב: "אנו גאים במיצוב הבינלאומי הגבוה של אוניברסיטת תל אביב ושל הפקולטה לניהול ע"ש קולר. מיקומנו בין המוסדות המובילים בעולם נגזר מהישגי הבוגרות והבוגרים ותרומתם להקמתן ולצמיחתן המואצת של חברות. הידע המעמיק, התובנות וארגז הכלים המוקנים לסטודנטיות ולסטודנטים בכל תחומי הלימוד וההתמחויות, מסייעים לבוגרינו בפעילות היזמית, ונותנים ערך מוסף משמעותי לעולם העסקים והטכנולוגיה הגלובלי".

אוניברסיטת תל אביב מובילה גם בדירוג נשים יזמיות: האוניברסיטה מדורגת במקום 20 בעולם בבוגרות התואר הראשון, ותוכנית ה-MBA של הפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב מדורגת במקום ה 14 בעולם במספר הנשים היזמיות שהקימו חברות וגייסו עבורן הון.

דירוג האוניברסיטאות לשנת 2021 מבוסס על מספר היזמים המייסדים שגייסו סבב ראשון של מימון מקרן הון סיכון בין 1 בינואר 2006 ל-31 באוקטובר 2021. יזמים מייסדים אלו, למדו לתואר ראשון או ל-MBA באוניברסיטאות המפורטות בדירוג.

קשר הדוק עם התעשייה הוא מפתח להצלחה

אחת הסיבות להצלחתם של בוגרי תל אביב ביזמות היא הקשר ההדוק שיש לאוניברסיטה עם התעשייה בארץ ובעולם על כל גווניה. למרכז היזמות של האוניברסיטה תפקיד חשוב בהצבת מגוון דרכים שבהן הסטודנטים יכולים לעבוד בפרויקטים עם התעשייה, להתחבר לאקו-סיסטם היזמי ולמקורות מימון לסטארט-אפים.

"לא כל אחד יכול להיות יזם, אבל כל אחד יכול ללמוד יזמות," אומר יאיר סאקוב, מייסד וראש מרכז היזמות. "כל שנה משתתפים בפעילויות מרכז היזמות מעל 4000 סטודנטים וסטודנטיות. עצם החשיפה של קהלים כה גדולים ומגוונים לתחום, מעודדת יצירתיות, חדשנות ובמקרים רבים מביאה להקמת סטארט-אפים משני עולם. המרכז מלמד את אופן החשיבה היזמי ומנגיש את כלי היזמות לסטודנטים בכל הפקולטות הן במסגרת קורסים אקדמיים והן בסדנאות, אינקובטורים ואקסלרטורים".

לדירוג המלא >