פרופ' נאוה רצון מונתה לראשת בית הספר למקצועות הבריאות

תחליף בתפקידה את פרופ' ליאת קישון-רבין

17 ספטמבר 2020
פרופ' נאוה רצון

פרופ' נאוה רצון מונתה לראשת בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר. פרופ' רצון היא פרופסורית מן המניין, חוקרת ומרצה בכירה בחוג לריפוי בעיסוק בבית הספר.

תחומי המחקר של פרופ' רצון מתמקדים בארגונומיה, בשיקום תעסוקתי ובנהיגה. מחקריה בתחום ארגונומיה עוסקים באוכלוסיית העובדים הנמצאים בסיכון לפיתוח בעיות שריר שלד. המחקרים מפנים זרקור לאוכלוסיות כגון מוזיקאים מקצועיים, אנשים העובדים שעות רבות בסביבת המחשב ועובדי "צווארון כחול". במחקריה בנושא שיקום תעסוקתי, היא מתמקדת בהעלאת המודעות לסיכונים מקצועיים ולדרכים להתמודד איתם. כחוקרת בתחום שיקום נהיגה בוחנת פרופ' רצון דרכים להערכת כשירות הנהיגה ולהתערבות להפחתת סיכונים בנהיגה של נהגים מקצועיים, בני נוער עם הפרעות קשב וריכוז, אנשים עם סכיזופרניה ואנשים לאחר אירוע מוחי.

בין שאר תפקידיה, שימשה פרופ' רצון בין השנים 2020-2016 כיושבת ראש המועצה לקידום נשים במדע ובטכנולוגיה במשרד המדע והטכנולוגיה. פרופ' רצון היא פעילה חברתית, העוסקת בפיתוח תוכניות התערבות קהילתיות ובמחקר בקרב קהילות נזקקות כגון ילדי העולים מאתיופיה, ילדי העובדים הזרים, סטודנטים בעלי מוגבלות ועוד. במסגרת פעילותה הציבורית, חברה פרופ' רצון במועצה המייעצת לשר הבריאות בנושא שיקום ובוועדה המייעצת לשר הבריאות ולשר העבודה והרווחה בנושא בריאות העובד.