אות הוקרה של המשרד לשוויון חברתי הוענק לד"ר מנאל שלבי

10 ינואר 2022

אות הוקרה מטעם המשרד לשוויון חברתי הוענק לד"ר מנאל שלבי מביה"ס לעבודה סוציאלית ע"ש בוב שאפל באוניברסיטת תל אביב, במסגרת היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים. האות הוענק לה על פועלה רב השנים ותרומתה הייחודית בתחום המאבק באלימות נגד נשים.

הטקס נערך בבית הנשיא יצחק ומיכל הרצוג ובמעמד השרה לשוויון חברתי מירב כהן, מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה גב' אוה מדז'יבוז' ומר חסאן טואפרה, ראש הרשות לפיתוח כלכלי של החברה הערבית.

אות ההוקרה הוענק לד"ר שלבי על הובלת המאבק באלימות נגד נשים בחברה הערבית והישראלית בכלל, אותו החלה לפני מעל לשני עשורים. כחלק מפועלה עבדה ד"ר שלבי במסגרות פמיניסטיות וטיפוליות שונות, ואף ייסדה את עמותת אד'אר: פורום אנשי ונשות מקצוע למאבק בפשעי רצח נשים.

ד"ר מנאל שלבי: כולי תקווה שהנערות והנשים הערביות ובכלל כל הנשים בחברה הישראלית, תוכלנה לחיות את החיים שלהן בחופש, בכבוד ובלי אלימות. לכל נערה ואישה שסבלה בעבר או עדיין סובלת מכל צורה שהיא של אלימות או פרקטיקות פוגעניות, שאני יודעת או לא יודעת עליהן, אני מקדישה אות זו."